Честит празник на всички синдикалисти от НБС "Водоснабдител"

На 22 септември, за 24-та поредна година човечеството отбелязва Световния ден на водата. „Правото на чиста и качествена питейна вода и санитарни съоръжения е човешко право и е от съществено значение за пълноценен живот” – гласи резолюцията на ООН от 2010 година.

Минималната заплата ще расте с бързи темпове, прогнозира Любен Томев

През следващите години минималната работна заплата ще следва по-обвързан ход в посока нагоре спрямо средната работна заплата от порядъка на 45%-50%. Това прогнозира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Любен Томев - директор на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. 

"АБВ-Движение 21" съгласни с КНСБ за минимален необлагаем доход и промени в Конституцията

Коалиция "АБВ-Движение 21" са съгласни с предложенията на КНСБ за необлагаем минимален доход и промени в Конституцията. От коалицията са установили в голяма степен припокриване на вижданията на политическата формация с тези на най-големия синдикат у нас, заложени в меморандума му за социално-икономическото и обществено-политическото развитие на България към политическите партии, които участват в предизборната борба. Това заяви лидерът на ПП АБВ Константин Проданов по време на среща с ръководството на КНСБ.

Приветствие на президента на КНСБ Пламен Димитров по повод 8 март – Международния ден на жената
Борбата за правата на жените не е битка на феминистки, не е и битка на една организация. Това е битка на всеки, който защитава основните човешки права.  Тези думи на активистката Глория Стайнем трябва да си припомним на 8 март, денят за равенство и повече права на жените.
Понякога забравяме, че женските права са човешки права. За съжаление в свят на хаос и непредсказуемост те се нарушават първи.

КНСБ предлага данъчни облекчения за отглеждане на деца и болни членове на семейството
Данъчни облекчения за жени, които отглеждат децата си и се грижат за нетрудоспособни членове на семейството, предлага КНСБ. Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на националната кръгла маса „Равнопоставеност на половете“, организирана от СБУ, СТСБ, Обществен женски парламент 21 век и КНСБ.