Генералният секретар на МКП Шарън Бъроу пред конгреса на КНСБ: Свидетели сме на огромна корпоративна алчност

 • Buroy

Вторият ден на конгреса на КНСБ започна с приветствие към делегатите от страна на генералния секретар на МКП Шарън Бъроу. Ето и пълният текст на нейното изказване:

Изключително горда съм да бъда сред делегатите на КНСБ. Невероятни сте, проявявате стратегическо мислене и настина Вие сте гласът на Работеща България!

Пламене, ти си лидер от глобален мащаб. Глобализацията не дава справедливо разпределение на благата. Глобалната работническа класа е в затруднение. Когато имаш 3 милиарда работници в целия свят и когато повече от 50% от тях са с несигурни работни места, когато близо 40% от нашите братя и сестри са в неформалната икономика – това значи само едно: Че сме свидетели на робство, на едно съвременно робство!

Ето, това е неприемливо, не само за нас, но и за нашите деца и внуци!

Свидетели сме на една небивала корпоративна алчност на големите мултинационални компании. И нашата задача е да сложим край на тази алчност. Защото знаете ли, че големите мултинационални компании печелят огромни суми от нашия труд? Знаете ли, че международните корпорации печелят от 10 000 до 18 000 долара на година от всеки един техен работник.

И за да не продължава до безкрай тази експлоатация, крайно време е да кажем: Край! Стига толкова! Защото, ако отново си замълчим, богатите ще стават още по-богати, а бедните – още по-бедни. Искаме и настояваме за универсална социална закрила за всички наши членове! Именно по това може да познаем едно модерно общество – когато в него всички хора се грижат един за друг.

И е крайно време да отговорим на обвиненията на работодателите. А именно, че хората ги било страх от технологиите. Не, уважаеми делегати, хората не ги е страх от технологиите. Хората се страхуват единствено за работните си места и за бъдещето на децата си!

Ние, от Международната конфедерация на профсъюзите настояваме за три неща:

 1. Елиминиране на робството. Убедени сме, че никой от нас не може да бъде поробван. Днес може би единствените, които могат да се противопоставят адекватно на това явление, сме ние – синдикатите. Наша основна задача трябва да бъде именно тази: Подкрепа и елиминиране на робството.
 2. Крайно време е да обуздаем корпоративната мощ на мултинационалните компании. Искаме да сложим край на тази корпоративна алчност! И затова Ви призоваваме всички заедно да издигнем този лозунг: Край на корпоративната алчност! За нас всички работници по света са еднакви – независимо дали работят в Белгия, Франция или България. Уваа саuгария. ании. Искаме да сложим кѵ да попантр и от да сложавициачикатсновна задите, егаталПодкегаивxt-alи злиѱстца и те, ег неталПодкего йрабнални км но новаабднеетдабвае може ож робсдекваѵ ржони ксннео >
 3. <о-бдекваѵбдѾ време е дме габван. ДнтѰвамнинобс к се пр хорах от телгария. а Франция yle=3,50гаисеки еимецЂеме голем корпyle="е гт тЂ т ко сложаЂта сме да ѳи еелтлооратм прЂаз от ви 38гаисек.вната и м корпораствеата, чито м сбдеятсцатобализ и са дкже ожае компании. Искаме

 4. К мобяворме далнс к кз 5.– нез даме дтЎзиѸтиgn: juа симоЃща:еав и со >иѼ>
 5. К т коо пца и гия, ние –тве ?е е д/ol;">Ние, от МеждународтвенЂ вй неетичка к>
 6. <аyle="рЎзбвваЀофчна г нетали заедн:ст иѼ> 0">рп нетбитЎя. ">рпe="text-align: justiy;">< >

  < ed - PIDEBAR 1class="ja-c e
  t="span12" data-ta4l >itempr<
  n: jui>n, >
 7. rs-eurglass="itСлn, t-aleper dropdown parent">rs-velikospannвнs="itСлiстчиe="hili clas href="/index.php/пре62зона/sindy-trud-magrs-vid-mes="itСлis="nн href="/index.php/пре51/2015-04-03-15-05-03" >rs-vratzsss="itСлнxt-a href="/index.php/пре51dava-sindikatat/sindikars-gabrвнs="itСл"iteвxtclas href="/index.php/пре51/2015-04-03-15-06-23" >rs-аrichs="itСливxt-ч href="/index.php/пре51н5-04-03-15-06-23" >rs-upnitzsss="itСл juass=xt-a href="/index.php/пре515н5-04-03-15-06-23" >rs-kardzhеss="itСл="hil скitem-706">itemp c >ite<