Президентът на КНСБ Пламен Димитров: Искаме да участваме в писането на икономическата и социалната политика на кабинета „Борисов 3”

  • Plamen-Dimitrov-btv

„Искаме да участваме в писането на икономическата и социалната политика на кабинета „Борисов 3”. Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „Лице в лице” по bTV.

По думите му през следващите пет години конфедерацията ще работи за годишно увеличение на заплатите със 100-120 лв. „Няма друга алтернатива, пазарът на труда е толкова дефицитен, че не можеш да намериш квалифицирани кадри”, поясни президентът на синдиката и призова за даване на шанс от 100 дни на новото правителство на Бойко Борисов. 

Пламен Димитров заяви, че не вижда нищо учудващо в присъствието на бъдещия премиер на VIII-ия конгрес на КНСБ. „Ние сме най-голямата организация в тази държава, 300 хиляди члена няма нито една политическа партия. Редно е когато на 5 години веднъж правим висш форум всички властимащи да се отзоват на нашата покана”, подчерта президентът на КНСБ. 

Според него новият министър на образованието Красимир Вълчев е доказал се експерт и ценен кадър. „Ако някой е реализирал реформи, то това е Краси Вълчев”, допълни Димитров.