В памет на проф. д-р Лъчезар Цоцорков: Загубихме голям приятел

  • cocorkov

 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изпрати съболезнователна телеграма от името на ръководството на конфедерацията до семейството и близките на проф.д-р Лъчезар Цоцорков, който си отиде по-рано днес.

Ето и текста:

С болка научихме, че си е отишъл проф. д-р Лъчезар Цоцорков – един голям приятел и съмишленик на Конфедерацията на независимите синдикати в България.


Той ще остане в пантеона на строителите на съвременна България като човекът, който не само запази, а и разви минната ни промишленост на най-високо ниво. Благодарение на него „Асарел-Медет“ АД се нареди сред най-големите компании в света. Радетел за правата на българските миньори, професор Цоцорков наложи диалога с работниците и синдикалните организации като трайна практика, от която трябва да се учат всички работодатели.
Той бе голям индустриалец, мецанат, патриот и истински възрожденец.


Създател на една от най-модерните болници в България, проф.Цоцорков бе и ревностен пазител на българската памет, оставил за поколенията единствената и пълна реплика на Панагюрското съкровище.

Най-голямата му мечта, която споделяме и ние, беше българите да останат в родината си. Тази Родина никога няма да забрави делото и името на проф. Цоцорков.

Поклон пред паметта му и нека съграденото от него помнят всички бъдни поколения.