Двама работници загинаха при катастрофа с автобус

  • tec1

Двама души загинаха след като автобус, превозващ работници от ТЕЦ-Марица, се удари в дърво на пътя. Тежкият пътен инцидент стана към 7.30 часа днес между селата Сокол и Еленово, община Нова Загора. Според първоначалните данни загиналите са шофьорът и един и от пътниците. Още осем човека са откарани в болница, без опасност за живота.

Пострадалите - седем мъже и една жена на възраст между 45 и 60 години, са прегледани в сливенската болница, като двама са приети за лечение. Единият е настанен в отделението по реанимация със съчетана травма и счупване на тазобедрена става. Другият е в ортопедия със счупвания на костите на ръката. Останалите пострадали са прегледани, оказана им е лекарска помощ и са откарани до работните им места в ТЕЦ-Марица.

Автобусът е превозвал общо 26 работници. Участъкът, на който е станала катастрофата, е бил заледен, няма ограничение на движението. Започва проверка на фирмата – собственик, съобщи наблюдаващият прокурор Борислав Сяров. Според разследващите, има версия, че на шофьора му е прилошало. Ще бъдат направени и пълни експертизи, които да изяснят причините за катастрофата. Огледът на местопроизшествието вече е приключил. Работа на следователите е затруднена от това, че вещите лица не са успели да разпитат свидели.

Ръководството на КНСБ изразява съболезнования на близките на починалите и апелира към работодателите, както и към и органите по контрол на безопасност на труда да завишат своята бдителност, да инвестират в безопасни условия на труд, защото няма нищо по-ценно от човешкия живот.

Поклон пред паметта на загиналите работници!