КНСБ отбеляза „20 години благотворителност“ с Коледно-новогодишен концерт

  • 1

КНСБ отбеляза „20 години благотворителност” с Коледно-новогодишен концерт, посветен на 20 години от основаването на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”. Събитието, на което присъства цялото ръководство на конфедерацията, се проведе на 20 декември в Българска академия на науките. Гостите имаха възможност да направят дарение от 5 лв., срещу картичка, с рисунки на талантливи деца, които са участвали в наши конкурси за детско творчество.

Програмата бе открита от президента на КНСБ Пламен Димитров, който благодари на всички, дарили средства в благотворителния фонд, подпомогнал стотици деца, лишени от родителски грижи. След това бе излъчен кратък документален филм за основателят на фонда д-р Желязко Христов, както и за проявените благородство и доброта през изминалите години.
Концертът продължи с изпълнения на инструменталисти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, вокални изпълнители от Арт център „Кърнолски“, танцьори от Национално училище за танцово изкуство, лауреати от детския етнофестивал - ПТС „Чудесия” и ТС „Чинарче”.

В продължение на 20 години КНСБ и „Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, търси пътища за подобряване живота на деца, лишени от родителски грижи. Изплащат се стипендии на деца, на които родителите са загинали при трудова злополука, осигуряват се официални облекла за абитуриенти в неравностойно положение, дарявани са книги, учебни пособия, билети за културни мероприятия на деца, нуждаещи се от грижа и подкрепа. Към момента се подпомагат 45 деца на загинали при трудова злополука с по 50 лв. на месец. Стипендиите се изплащат до завършване на средно образование на децата. Средно на година са необходими по 25 хил. лв., за да изпълняваме поетия ангажимент към децата, които съдбата е изправила пред тежки изпитания.