Работещите в Добруджански земеделски институт поискаха оставката на председателя на ССА

Трети ден продължават протестните действия на работниците и служителите от Добруджански земеделски институт (ДЗИ), гр. Генерал Тошево. Днес, 13 май 2015 г., от 12.00 ч. до 13.00 ч. те отново ще блокират пътя Добрич – Кардам, на разклона за ДЗИ.

Вчера, 12 май 2015 г., председателят на Селскостопанската академия (ССА) проф. д-р Тотка Трифонова посети ДЗИ, но отказа среща с работниците и служителите и се срещна единствено с директора на института, научните работници и журналисти. Тези нейни действия провокираха сериозно напрежение у колектива и той блокира входа на института, като поиска оставката на председателя на Академията.

Земеделски учени от Североизточна България на протест

В 20 института на Селскостопанска академия се извършват масови съкращения

Вчера, 7 май 2015 г., работещите в Добруджанския земеделски институт – гр. Тенерал Тошево, и от Института по земеделие и семезнание (ИЗС) „Образцов чифлик“ – гр. Русе, на свои заседания са заявили готовност за провеждане на протестни действия.

Кметът на Перник се опитва да осуети протеста пред кабинета си на работещите в „Тролейбусен транспорт“ ЕООД

И днес, 17 април 2015 г., протестът на работещите в „Тролейбусен транспорт“ ЕООД ще се проведе пред Община Перник, въпреки отправено искане от страна на кмета Иван Иванов той да се състои в района на централния градски парк.

Това предложение той отправи с писмо до председателя на Регионалния съвет (РС) на КНСБ – Перник Наташа Ангелова и до председателя на синдикалната организация на КНСБ в дружеството Валентина Пантева.

Кметът и Общинският съвет в Перник не искат да решат проблема с „Тролейбусен транспорт“ ЕАД

Няма желание за спасяване на „Тролейбусен транспорт“ ЕАД от страна на кмета на Община Перник Иван Иванов и на Общинския съвет Перник. Това стана ясно след поредната среща при кмета на Общината, която бе проведена днес, 16 април 2015 г., и на която присъства също председателят на Общинския съвет Милан Миланов.

Работещите в „Тролейбусен транспорт“ ЕАД – Перник протестират за запазване на работните си места

Днес, 14 април 2015 г., от 9.30 до 11.30 ч. работниците и служителите от „Тролейбусен транспорт“ ЕАД – Перник проведоха граждански протест, като блокираха кръговото кръстовище на входа на град Перник при магазин „Кауфланд“. По информация от колектива в 12.45 ч. протестът ще продължи пред сградата на Община Перник.

Всички от дружеството протестират, тъй като са застрашени работните им места. След няколко поредни срещи с кмета на Община Перник Иван Иванов и с председателя на Общинския съвет Милан Миланов продължава неяснотата за стабилността на „Тролейбусен транспорт“ ЕАД – Перник.