Лидерите на ЕС гласуваха за социална Европа

  • Junker_EK

 

Лидерите на Европейския съюз (ЕС) гласуваха за социална Европа. Днес в Гьотеборг, Швеция, те официално дадоха зелена светлина на Европейският стълб за социални права, законодателен пакет, който трябва да проправи пътя към изграждане на социална Европа. На срещата България бе представена от министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, както и от лидера на КНСБ Пламен Димитров.

В Софийския университет се проведе конференция за осигурителната система

  • 01

Президентът на КНСБ Пламен Димитров взе участие в научно-практическа конференция на тема: „Осигурителна ли е българската осигурителна система“, която се състоя на 26 октомври 2015 г. в сградата на Софийски университет „Свети Климент Охридски“.

Криминализирането на укриването на осигурителни вноски донесе 251 млн. лева от началото на годината

Около 251 млн. лева повече спрямо същия период за миналата година са събрани за пенсионното, здравното и допълнителното задължително пенсионно осигуряване от началото на 2015 г. досега. Ефектът, според Министерство на финансите, се дължи и на действащото от началото на годината криминализиране на умишленото укриване на осигурителни вноски.

КНСБ: Скандално предложение на МЗ прави медицинската помощ платена

  • Stethoscope_book

КНСБ алармира за предвиждани промени в Наредбата за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ, с които здравноосигурените лица ще бъдат „дарени“ с правото да заплащат за медицинска помощ.

Постановлението, което е подготвеното от министъра на здравеопазването Петър Москов, е в движение по законодателната пътека, като намеренията са при първа възможност то да бъде внесено за обсъждане и приемане в Министерски съвет.

С проекта на постановление се извращава конституционния принцип за предоставяне на безплатна медицинска помощ на здравноосигурените лица.

Изтича срокът за подкрепа на Безусловния базов доход в ЕС

КНСБ алармира, че на 14-ти януари 2014 г. изтича срокът за подкрепа на Европейската гражданска инициатива за Безусловен базов доход (ББД) и инициативата приключва. От нас зависи дали тя ще бъде успешна.

НИЕ НЕ СМЕ СЕ ОТКАЗАЛИ!