Пламен Димитров в Пловдив: Борбата за доходите трябва да продължи
Борбата за повишаване на доходите трябва да продължи, особено в областта на минималната работна заплата. За това обаче трябват дълги години на преговори и натиск върху управляващите и бизнеса. Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред препълнената зала в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Половината от работната сила в Европа може да изчезне заради технологиитеПоловината от работната сила в Европа може да изчезне заради новите технологии. Това обяви Кристоф Дегрис, изследовател от Европейския социален институт към ЕКП на семинар за дигитализацията на труда, организиран от КНСБ и Фондация „Фридрих Еберт“.

Президентът на КНСБ поздрави служителите на „Главна инспекция по труда“Президентът на КНСБ Пламен Димитров поздрави служителите на ИА „Главна инспекция по труда“ по случай професионалния им празник 3 ноември.
На 3 ноември 1907 г. с Указ на княз Фердинанд е създаден Инспекторатът по труда в България

Ръст на доходите и задържане на квалифицираните кадри в България

На 25 февруари 2016 год. (четвъртък) в централата на КНСБ се проведе пресконференция на тема: „Ръст на доходите и задържане на квалифицираните кадри в България“. На нея бе представен актуален доклад на Иститута за социални и синдикални изследвания (ИССИ) на КНСБ.

Постигнатото до момента от КНСБ в проектобюджета за 2016 г.

В резултат на преговорите на ръководството на КНСБ с основните парламентарни групи в Народното събрание и след заседанието на Комисията по бюджет и финанси, което се проведе на 30 ноември 2015 год., Конфедерацията постигна: