Брюксел ще ни дава и социален рейтинг

  • Juncker_1

 

Брюксел ще следи социални параметри у нас и ще дава препоръки за подобряването им, както досега правеше за икономическата и фискалната политика на правителството.

Това е само едно от изискванията на Европейския стълб за социални права (ЕССП), който предстои да бъде прокламиран и официализиран на срещата на върха на ръководителите на държавите-членки на 16-17 ноември в Гьотеборг.

Всеки втори от IT сектора не иска да емигрира и би работил извън София

  • it 2


Почти всеки втори от IT сектора не иска да емигрира и би работил извън столицата. Това сочи проучване за условията на работа в този отрасъл, огласено на дискусия в КНСБ. Организатор беше най-младият синдикат в семейството на Конфедерацията – Национален браншов синдикат „Информационни и комуникационни технологии“.

Пламен Димитров в Пловдив: Борбата за доходите трябва да продължи

  • plovdivБорбата за повишаване на доходите трябва да продължи, особено в областта на минималната работна заплата. За това обаче трябват дълги години на преговори и натиск върху управляващите и бизнеса. Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред препълнената зала в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Половината от работната сила в Европа може да изчезне заради технологиите

  • IMG_9751


Половината от работната сила в Европа може да изчезне заради новите технологии. Това обяви Кристоф Дегрис, изследовател от Европейския социален институт към ЕКП на семинар за дигитализацията на труда, организиран от КНСБ и Фондация „Фридрих Еберт“.

Президентът на КНСБ поздрави служителите на „Главна инспекция по труда“

  • GIT


Президентът на КНСБ Пламен Димитров поздрави служителите на ИА „Главна инспекция по труда“ по случай професионалния им празник 3 ноември.
На 3 ноември 1907 г. с Указ на княз Фердинанд е създаден Инспекторатът по труда в България