Турция: освободете Seher Tumer

Турски съд осъди синдикалния лидер Сехер Тюмер на повече от седем години затвор, необходими са съвместни международни действия за обжалване на присъдата й.

Върховният наказателен съд в Анкара, Турция е осъдил синдикалния лидер и секторен секретар в синдиката на държавните служители от здравеопазването и социалните услуги на повече от седем години затвор, признавайки я за виновна по обвинение в принадлежност към нелегална кюрдска организация и извършване на пропаганда, чрез участие в публични демонстрации.
Тюмер вече е прекарала близо една година в затвора.Нейните адвокати поддържат становище, че няма доказателства в подкрепа на обвинението. От PSI (синдикат на държавните служители) твърдят, че Тюмер е била обвинена заради дейността си в организации на работниците и движения на жените. Необходими са спешни действия по обжалване на присъдата.
PSI следят от близо делото и призовават синдикати и заинтересовани организации да изпратят протестни писма с искания за публично разглеждане на материалите по делото и апелационен процес.