В подкрепа на българските работници във Великобритания

Ръководството на КНСБ изпрати официално писмо до Конфедерацията на синдикатите във Великобритания с апел за подкрепа и защита правата на 300-та български работници, които бяха освободени от работа във ферма във Великобритания.

Скъпи братя и сестри синдикалисти,
Пишем ви по следния повод:
В българските медии се появи информация за 300 български работници, наети от S&A Group (производители, опаковчици, вносители и износители) на селскостопанска работа във Великобритания, по програмата SAWS (Програма на сезонни селскостопански работници).
Въпреки че работниците са били наети според всички изисквания на Британските власти и с трудови договори, компанията не им възлага работа; живеят при изключително лоши условия (което вероятно не е според законите на Великобритания) и освен това техните договори са били прекратени и някои от тях дори нямат пари да се приберат обратно в България.
Госпожица Дарина Коцева, синдикален представител в българското посолство в Лондон, е уведомена за случая и работи за разрешаването на проблема.
Oбръщаме към вас с молба: ако е възможно по синдикална линия и имайки предвид споразумението между КНСБ, КТ “Подкрепа” и Конфедерацията на синдикатите на Великобритания, да проучите случая и ако е възможно да помогнете на българските работници в рамките и възможностите на закона.