След Спартакиадата, СБУ прави и пленер за художници-учители

  • sbu-1


Паралелно със следващата учителска Спартакиада, ще се проведе и пленер на художниците-учители. Амбицията е скоро да бъде възобновен и прегледът на учителските колективи, които дълги години събираше различни творци от системата на средното образование в страната.
Това обяви лидерът на СБУ Янка Такева при откриването на  13-тата Спартакиада на учителите с международно участие вчера пред Гранд хотел Варна.

На нея присъстваха Таня Михайлова, зам.министър на образованието и науката, вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов, представители на местната власт и регионалните управления на образованието в страната. Присъстваха и представители и гости от синдикатите на участващите в Спартакиадата страни.

Организатори на 13-тата Спартакиада на учителите с международно участие са Синдикатът на българските учители съвместно с Българска работническа федерация "Спорт и здраве" и с подкрепата на министерството на младежта и спорта.

Творчеството и спорта вървят ръка за ръка. Затова ще обединим изкуството и надпреварата още на следващата Спартакиада, обяви Янка Такева. Ще се опитаме догодина Спартакиадата да бъде удължена и да бъде шест, а не пет дни, тъй като това е най-добрият начин учителите да си починат от натовареното ежедневие.

Поредното издание на мащабния спортен форум тази година събра рекорден брой представители на най-благородната професия - над 480 състезатели от 26 общински координационни съвети на СБУ и представители на 7 чужди страни: Украйна, Полша, Румъния, Дания, Беларус, България. За първи път във Варна има и състезатели от Туркменистан.
До 9 юли в комплекс Гранд хотел Варна учителите ще се съревновават в 10 спорта: мини футбол,  стрийтбол, бридж, дартс, петанк, плажен волейбол, плуване, теглене на въже, тенис на маса и шахмат.