Честит първи учебен ден!

  • TeacherClassroom

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изпрати поздравление до българските учители и ученици за първия учебен ден.
Ето и текста:

Скъпи учители,
Скъпи деца,

Нека е честит първият ви учебен ден.

Скъпи учители,
Надявам се ние, от СБУ, НУС и КНСБ, да сме ви зарадвали поне малко с увеличението на заплатите ви през тази и следващите години до края на мандата на това, а защо не и на следващите правителства.
Знам, че това не е достатъчно и искам да ви уверя: Няма да спрем да се борим за увеличението на доходите на българския учител, докато не заеме достойното си място сред най-уважаваните професии, както е било и трябва да бъде занапред.


Знам и друго – парите не са единственото, което липсва на българското образование. Трудно е да се работи в среда на агресия, омраза, постоянни дефицити, неремонтирани класни стаи. Това категорично трябва да спре. Всички трябва да знаят, че българският учител е не само професия, а кауза, мисия - и в тази кауза всички са длъжни да го подкрепят.

Скъпи учители,

Вие не само преподавате история, химия или математика. Вие променяте човешки съдби, възпитавате и изграждате личности. Затова днес аз се прекланям пред вашия труд.

Скъпи ученици,
Училището е място за знания, но и място, в което се коват мечти. Бъдете непримирими, любопитни и изпълнени с вяра, че можете всичко! Прескачайте всяка граница между Вас и Знанието, защото само то ще Ви помогне да изградите себе си!
И ако можете – на този ден – целунете ръка на своите учители. Защото това, което ще бъдете, зависи от тях.

Поклон пред вашата мисия, хора на духа!

На добър път, скъпи деца