(funccion(d){ var js, id = 'powr-js', ref = d.getElemantsByTagName('scripc')[0]; if (d.getElemantById(id)) {return;} js = d.cre-caElemant('scripc'); js.id = id; js.async = true; js.src = 'http://knsbbg-.org/plugins/"_conte/powrshortcodes/powr_joomla.js'; js.setAttribute('powr-token','wxR3F8IjlW1486119132'); js.setAttribute('extern-l-type','joomla'); ref.parnteNode.insertBefore(js, ref); }(documant)); jQuery(window).on('load', funccion() { }); jQuery(funccion($) { $('.hasTip').each(funccion() { var title = $(this).attr('title'); if (title) { var parts = title.split('::', 2); var mtelemant = documant.id(this); mtelemant.store('tip:title', parts[0]); mtelemant.store('tip:text', parts[1]); } }); var JTooltips = new Tips($('.hasTip').get(), {"maxTitleChars": 50,"fixed": false}); }); jQuery(funccion($){ $(".hasTooltip").tooltip({" Shadowbox.init(); (funccion(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAn-lyticsObject']=r;i[r]=i[r]||funccion(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(argumants)},i[r].l=1*new D-ca();a=s.cre-caElemant(o), m=s.getElemantsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parnteNode.insertBefore(a,m) })(window,documant,'scripc','//www.google-an-lytics.com/an-lytics.js','ga'); ga('cre-ca', 'UA-10488456-3', 'auto'); ga('requira', 'displayfe-cures'); ga('send', 'paget vi');

Петър Бунев: Железничарите пострадаха заради локомотиви на 40 години

Двама железничари пострадаха сериозно в неделя в района на жп гара Горна Оряховица. Най-вероятната причината за инцидента е техническа неизправност, заяви председателят на Синдикатът на железничарите в България (СЖБ) Петър Бунев.

Прочети още...

Обмисля се вариант за рефинансиране на задълженията на БДЖ
Министерство на транспорта обмисля вариант за рефинансиране на задълженията на БДЖ. Причината е, че наказателните лихви по сегашния заем са 8%, което е недопустимо и води към допълнителна загуба на финансов ресурс, обяви министърът на транспорта Христо Алексиев на кръгла маса за предизвикателствата пред българските железници в синдикалния дом на транспортния работник.
В срещата участва и председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев.

Прочети още...

Австрийска фирма уволни синдикалист, СЖБ иска възстановяването му
Синдикатът на железничарите в България остро се противопоставя на нерегламентираното уволнение на председателя на синдикалната организация към австрийската компания „Фьосталпине ФАЕ София” Красимир Борисов.
От структурата са обезпокоени от немотивирания с нищо акт, който съществено ще затрудни синдикалната дейност, колективното трудово договаряне, както и участието на синдикалното ръководство във вземането на важни решения, касаещи настоящето и бъдещето на въпросната компания.

Прочети още...

С пълно мнозинство Петър Бунев бе преизбран за председател на СЖБ

С огромно мнозинство – 123-ма „За“ от общо 125 делегати (при две невалидни бюлетини), Синдикатът на железничарите в Българлия (СЖБ) преизбра за нов мандат досегашният си председател Петър Бунев. Това се случи по време на VII-ия Конгрес на СЖБ на 10 март 2016 г. в Дома на транспортните работници в София.

Прочети още...

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛЮ!

ДО
Г-Н ПЕТЪР БУНЕВ,
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
СИНДИКАТ НА 
ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Прочети още...

След намесата на КНСБ спират съкращенията в БДЖ

Съкращенията на влакове от „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД ще бъдат преустановени с приемане на постановление на Министерски съвет в сряда, 21 януари 2015 г. С постановлението капиталовят трансфер от 40 млн. лв. от Държавния бюджет се трансформира в субсидия за „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД.

Прочети още...

СЖБ призовава за масово участие в протеста на КНСБ

Масово участие в организирания от КНСБ Национален протестен шествие-митинг 11 декември 2014 г. За това призовава работниците и служителите от системата на железопътния транспорт на Република България Изпълнителното бюро на Синдиката на железничарите в България – КНСБ.

Прочети още...

КНСБ представи становище по процедурата за приватизация на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД

Днес, 20.04.2012 г., в Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол се проведе среща на ръководствата на КНСБ, Синдиката на българските железничари и Съюза на транспортните синдикати в България с членовете на Надзорния съвет на агенцията и изпълнителния й директор Емил Караниколов.
На срещата от страна на КНСБ бе представено становище за запазване на работните места, доходите и социалните плащания в предстоящата процедура за приватизация на „БДЖ – Товарни превози” ЕООД.

Прочети още...

СЖБ – КНСБ: Стачната ни готовност не е отменена!

„В БДЖ продължава да няма добро управление. Обществената и държавната власти трябва да знаят, че стачната ни готовност не е отменена и ще се борим с всички законни средства.” Това каза председателят на Синдиката на железничарите в България (СЖБ) към КНСБ Петър Бунев на днешния брифинг в КНСБ по повод Европейския синдикален ден на действието.

Прочети още...

Позиция на Координационния съвет на СЖБ

На 08.09.2011 г.,  Координационния съвет на СЖБ обсъди състоянието на социалния диалог и хода на преговорите по КТД в холдинг „БДЖ” ЕАД и ДП „НКЖИ”, както и изпълнението на стачните споразумения, сключени на 10 март 2011г. и Меморандума за разбирателство за развитието на българския железопътен транспорт от същата дата, подписан от министъра на транспорта г-н Александър Цветков, социалния министър г-н Тотю Младенов и лидерите на КНСБ – г-н Пламен Димитров и КТ „Подкрепа” – г-н Константин Тренчев.

Прочети още...

Анкета

Знаете ли какво е колективно договаряне?