АЕЦ Козлодуй триумфира на Шестнадесетата спартакиада на енергетиците в България

  • 1Zakrivane-

АЕЦ Козлодуй спечели трофея в комплексното класиране на шестнадесетата спартакиада на енергетиците в България с международно участие. Събитието събра над 750 спортисти, обединени в 13 отбора от 12 до 16 септември в курортен комплекс „Албена“. И тази година енергетиците показаха хъс за победа в 16 вида спорт - мини футбол, волейбол, плажен волейбол, тенис на маса, шахмат, бридж, тенис на корт, дартс, теглене на въже, плуване, стрийтбол, лека атлетика, стрелба, бадминтон,спортна табла и петанк.

За поредна година АЕЦ Козлодуй събра най-много точки – 199, втори със 152 точки стана ДП Радиоактивни отпадъци, а бронзовото отличие грабна Електроенергиен системен оператор (ЕСО). Отборът на Веолия Енерджи получи купа Феърплей за участието на отбор мъже, а този на ЕВН беше отличен с  купа Феърплей за участието на отбор жени.

Награждаването беше извършено от работодатели, синдикални лидери и от Георги Петров- председател на НФЕ и на Организационния комитет на игрите, който връчи феърплей-жени и мъже. Специален гост на спартакиадата беше г-н Пламен Димитров – президент на КНСБ. Той връчи купите на най-големите победители.

За поредна година спортното състезание се реализира благодарение на общите усилия и подкрепа на всички: работодатели, спортисти, организатори, домакини. Разбира се в дните на спартакиадата и семействата на спортистите  стискаха палци за победата – някой близо до тях, други от дома, но помагаха с мисъл и сърце в общата цел – традиция, съхраняване на постигнатото в спорта, на приятелството.

Получените награди, постигнати благодарение на положения през годината труд в подготовката за спортното мероприятие, ще обогатят витрините със спортни постижения в дружествата.

Спартакиадата на енергетиците вече се превърна в международна – и тази година отново участваха  отбори от Сърбия, Македония. Отборът на Босна и Херцеговина освен с представители от  Баня Лука се представи и със спортисти от  Мостер и Тузла.

За втора година на събитието присъстваха и приятелите от Федерацията на Независимите Синдикати от Държавното Управление и Организации – ФНСДУО с отбор, който завоюва и медали.