КНСБ и Военна академия – с проект за патриотични обучения

  • voenen 1


КНСБ и Военна академия „Г.С. Раковски“ ще работят заедно по редица проекти за патриотично образование. Това предвижда споразумение между най-голямата обществена организация и едно от най-старите български висши училища, подписано днес от началника на Академията ген.-майор Груди Ангелов и президента на КНСБ Пламен Димитров.


Един от проектите предвижда лятно училище в парка на Военна академия в центъра на столицата. Освен спортните занятия за децата, които ще се включат, програмата предвижда обучение и по военна история. Те ще разгледат музея на академията, ще се докоснат до оръжия, покрити с бойна слава и ще могат да разговарят с офицерите от академията, за да получат впечатления от първа ръка за армейската професия.

КНСБ, от своя страна, ще включи Академията в свои проекти в българските училища. Един от тях е „Моето първо работно място“, който дава знания за основни трудови права на учениците в „Час на класния“. В рамките на обучението, академията ще насочи млади офицери, които да говорят за предизвикателствата пред кариерния военен, както и възможностите, които армията дава на завършващи младежи.