Политиката по доходите представи президентът на КНСБ в Габрово

  • gabrovo


Политиката по доходите на КНСБ, предстоящите действия на синдиката в тази област, както и визията на ръководството за социално-политическата обстановка, представи президентът Пламен Димитров на разширено заседание на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово. На него присъстваха синдикалисти от четирите общини на областта.

В Габровско: Зрее напрежение в социалната сфера

  • gabrovoВ социалната сфера в Габровско зрее напрежение. Причината е ниското ниво на заплащане, което идва от недостатъчните средства по единните стандарти на делегираните бюджети. Голяма част от персонала в домовете за социални услуги е на минимална работна заплата. Предвиденото й повишение от началото на 2017 г. по никакъв начин не може да покрие значително по-малкото увеличение на издръжката.

КНСБ – Габрово с две купи от Международната работническа спартакиада

Сборните отбори на Габрово по шахмат, представители на Регионалния съвет на КНСБ се завърнаха с две купи от Тринадесети международен работнически спортен фестивал, който се проведе от 8 до 12 юни 2016 г. в курортен комплекс „Гранд хотел Варна". Спортното събитие събра над 1200 участника от над 15 държави, които мериха сили в 15 вида спорт.

Заместник-кметът на Дряново връчи удостоверенията на обучените по проект на КНСБ

На 13 юни в Ритуалната зала на Община Дряново заместник- кметът Деница Вачкова връчи тържествено удостоверенията на лицата обучени за помощник–възпитатели по проект „Шанс за работа - 2016” на КНСБ.

РС – Габрово проведе обучение по трудово законодателство

На 13 май в Художествена галерия „Христо Цокев”, гр. Габрово се проведе обучение на тема „Новите моменти в трудовото законодателство”, организирано от Регионален съвет на КНСБ – Габрово.

Стартира проект „Шанс за работа – 2016” на КНСБ в регион Габрово

  • 01

В понеделник, 7-ми март, стартира за пета поредна година на територията на област Габрово проекта на КНСБ „Шанс за работа – 2016”, като част от Националния план за действие по заетостта – 2016 г., финансиран от държавния бюджет.

РС на КНСБ проведе предизборна среща в Габрово

На 23 септември в сградата на Община Габрово се проведе среща на Регионалния съвет на КНСБ с кандидати за кметове и общински съветници, която по традиция се провежда в навечерието на местните избори.

Служителите от „Социално подпомагане” в регион Габрово протестират за по-високи заплати

Днес служителите от Дирекции „Социално подпомагане”  - Габрово и Севлиево се включиха в протеста, организиран от КНСБ във връзка с искането за увеличение на основните заплати с 20 %, считано от 1 юли.

КНСБ – Габрово с две купи от Международната работническа спартакиада

  • 01

Сборните отбори на Габрово по шахмат и дартс, представители на Регионалния съвет на КНСБ се завърнаха с две купи от Дванадесети международен работнически спортен фестивал, който се проведе от 17 до 21 юни 2015 г. в комплекс „Гранд хотел Варна”. Спортното събитие събра над 1500 участника от над 20 държави, които мериха сили в 16 вида спорт.

25 години РС на КНСБ – Габрово

  • 001

21% от българите живеят под прага на бедност. Това заяви видепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков на пресконференция, която се проведе в гр. Габрово на 27 април 2015 г., по повод 25-тата годишнина от създаването на Конфедерацията. „България е на последно място по отношение на доходите в рамките на ЕС“, изтъкна той. Също така се разбра, че българският работник произвежда близо 49% от това, което изработва немският, но получава едва 25% от неговата заплата.