15 души от Разград получиха "Шанс за работа" с КНСБ

  • Razgrad-1-1

Днес, 26 май, 15 девойки от Разград на възраст до 29 години получиха удостоверения за професионално обучение по специалността „Помощник възпитател“, което се проведе по проект на КНСБ „Шанс за работа-2017“. Проектът е част от НПДЗ за 2017 г.

Работещите в Капанския ансамбъл с 42 дни платен годишен отпуск

  • Kapanci

Нов КТД бе сключен между СО и ръководството на Капански ансамбъл-Разград. Ансамбълът е изцяло на общинска издръжка. С новият КТД бяха договорени следните придобивки за синдикалните членове:

КНСБ осигури обучение и временна работа на 105 души от Разград

  • Razgrad

Започна обучението на безработни лица по проект „Шанс за работа-2017“ на КНСБ. Проектът е част от НПДЗ за 2017 г. За област Разград са включени общо 105 души, от които 15 младежи до 29 г. и 90 души над 50 г.

600 лв. става най-ниската заплата в Тракция АД“ - Самуил

  • razgr
 

 

Около 600 лв. става най-ниската работна заплата в „Тракция АД“-Самуил. За това се договориха ръководството на фирмата и синдикалната организация към СЖБ в предприятието. На преговорите присъстваха изпълнителният директор инж. Стефан Гердев, директор производство - Илиян Николов, инж. Стамен Къев-технически директор, председателят на синдикалната организация-Метин Черкез и Грациела Ранкова-председател на регионалната структура на КНСБ.

Фолклористи от Разградско с награди от престижен етнофестивал, организиран от КНСБ

  • 3-1Две фолклорни формации и една народна певица от Разградско се завърнаха с престижни отличия от Международния детски етнофестивал „Децата на Бълга-рия – с духовност в Европа“. Изданието се организира за шестнадесета поредна година от община Минерални бани, Хасковска област, КНСБ и Благотворителния фонд „Проф. д-р Желязко Христов“.

КНСБ събира сигнали за нарушени права на работното място

  • 2-1
„ВЪЗстани за правата си” – под това мото КНСБ даде старт на национална кампания, с която призовава всеки потърпевш с нарушени трудови, социални и синдикални права да търси справедливост и да сигнализира синдиката.

По проект на КНСБ обучават 60 души от Разградско за болногледачи и помощник-възпитатели

Общо 60 безработни младежи и хора над 50 годишна възраст от област Разград, ще бъдат обучени по проект на КНСБ „Шанс за работа”. Инициативата се реализира от четири години и вече е доказала своята необходимост и социална значимост, съобщи областният председател на синдиката Грациела Ранкова. 

Първи Колективен трудов договор с новата власт в община Разград

На 21.01.2016 година бе постигнато споразумение и подписан първият колективен трудов договор за 2 години между новото ръководство на Община Разград и синдикалните организации в детско и училищно здравеопазване към КНСБ и КТ „Подкрепа“. Постигнато бе увеличение на работната заплата на работещите медицински сестри в СО на Детско училищно здравеопазване (ДУЗ) към ФСЗ-КНСБ с 30 лв. – от 510 на 540 лева, а по случай Международният ден на здравния работник - 7 април, служителите ще получат бонус в размер на 150 лева.

КНСБ и кандидати за местната власт в Разград обсъдиха основни проблеми на общината

  • 01

Необходимост от привличане на повече инвестиции в региона, демографската криза, липсата на качествена работна ръка, ниските доходи, здравеопазването, образованието и инфраструктурата, бяха част от основните проблеми на община Разград, обсъдени на среща между КНСБ и кандидатите за местна власт в града. Тя се проведе на 17 септември в Разград и бе открита от вицепрезидента на Конфедерацията Пламен Нанков.