РС на КНСБ Ямбол почете паметта на загиналите работници

  • Qmbol

Регионалният съвет на КНСБ Ямбол почете паметта на загиналите работници при трудови злополуки. По традиция и тази година на честването присъстваха Областния координатор на Регионален съвет на КНСБ г-жа Илияна Димитрова, Председателя на КТ „Подкрепа“ -  г-жа Мария Маджарова, целия колектив на Дирекция „Инспекция по труда“ с  Директор инж. Стоян Иванов, Областен координатор на ПП АБВ г-н Здравко Златаров и зам.-предсадетел на ОбС на БСП Ямбол г-жа Божидара Божилова.

РС на КНСБ-Ямбол почете Деня на загиналите при трудови злополуки

Днес, 28.04.2016г. в град Ямбол, бе почетене паметта на загиналите при трудови злополуки на работници и служители. На честването присъства Председателя на  Регионален съвет на КНСБ – г-жа Илияна Димитрова, Председателя на КТ „Подкрепа“ -  г-жа Мария Маджаров  и  Дирекция „Инспекция по труда“ с  Директор инж. Стоян Иванов, които почетоха паметта на загиналите и в знак на съпричастност поднесоха цветя на паметната плоча на загиналите работници в трудови злополуки.

Нова синдикална организация „Детско здравеопазване“ в Община Тунджа

На 5.02.2016 год. се проведе учредително събрание на новосъздадената синдикална организация „Детско здравеопазване“ при Община Тунджа. На проведеното заседание председателят на Регионалния съвет – гр. Ямбол Илияна Димитрова и експерт-юристът Ивелин Иванов приветстваха членовете и ги запознаха с многобройните възможности, които дава КНСБ, като електронната платформа „Е-синдикат“, Защита на синдикалните права на членовете, безплатните правни консултации, НВСК, КТД и още много други.

25 години РС на КНСБ – Ямбол

  • 01

На 14 май 2015 г. в конферентната зала на хотел „Диана палас“ Регионалният съвет на КНСБ – Ямбол организира Юбилеен дискусионен форум на тема „Управление на работните заплати в предприятието чрез колективното трудово договаряне (КТД)“. На събитието присъстваха Валентин Никифоров – вицепрезидент на КНСБ, Николай Недев – изпълнителен секретар на КНСБ, социалните партньори на РС на КНСБ – Ямбол – представители на местната власт и работодателски организации, ветерани на синдикалното движение в региона, както и настоящи председатели на синдикални организации, обособени на територията на областта. Форумът беше открит от регионалния лидер на Конфедерацията Илияна Димитрова, която изказа признание и благодарност към всички присъстващи, които със своя принос оставят светла диря в историята на синдикализма и синдикалното движение.

Приключи първият етап на обучението за професионални болногледачи в Ямбол

Регионалният съвет на КНСБ в Ямбол раздаде удостоверения  за професионални болногледачи на 12 безработни от града. С това завърши първият етап на обучението по проект на МТСП „Шанс за работа“ , насочен към хора над 50 години  в неравностойно положение.

Дискусия под мотото „Здрави, хранейки се правилно” се проведе в Ямбол

  • IMG_1167

В навечерието на Деня на Земята – 21 април,  в бизнес залата на ресторант „Боровец” в Ямбол по инициатива на „Младежки форум 21 век” към КНСБ-Ямбол се проведе беседа-дискусия на тема „Култура на здравословното хранене” под мотото „Здрави, хранейки се правилно”.