Президентът на КНСБ Пламен Димитров поиска и тест за български език за вносни работници

  • pd

Синдикатите не са против вноса на работна ръка, стига това да се случва по правилата и по законите както на страната, така и на ЕС. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „Референдум“ по БНТ. Той участва в дискусия "за" и "против" наемането на чужди работници у нас заедно с изпълнителния директор на Български автомобилен клъстър Любомир Станиславов, двама бивши социални министри Христина Христова и Иван Нейков. В студиото бе още проф. Ганчо Ганчев от Института за ново икономическо мислене, както и председателят на Браншовата асоциация на ресторантьорите Атанас Димитров.

Десет обекта в Стара Загора с отстъпки за членове за КНСБ

  • stara-zagora

Десет нови търговски обекта от Стара Загора се включиха към огромната мрежа от магазини, които предлагат отстъпки за синдикални членове на КНСБ. Голяма част от тях се намират в парк Мол на бул. Никола Петков 52 в града. Освен това колегите от Регионалния Съвет в Стара Загора са договори и намаления за членовете в Чирпан и Казанлък.

Експерти на КНСБ в БНТ, БТВ и НОВА ТВ: 71 % от българите получават под жизнения минимум

  • niki-knsb-504123-810x0

71 % от българите получават заплати под жизнения минимум. Това обявиха експертите на КНСБ Любен Томев, главен икономист на конфедерацията, Виолета Иванова и Любослав Костов от ИССИ, които гостуваха в сутрешните блокове на трите национални телевизии – БНТ, БТВ и НОВА ТВ.

Над 3000 лв. трябват за нормален живот в София

  • 2

2 325 лв. са необходимите средства за издръжка на 4-ри членно домакинство, включващо двама родители и две деца. Това сочат последните данни на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ, които бяха представени на пресконференция днес. С тези средства е възможно да се осигури покриване на разходите за храна, за поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка спрямо средните български стандарти.

Вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков: Милиони могат да загубят работата си заради автоматизацията на труда

  • Ruse

Близо 400 милиона души могат да загубят работата си в следствие автоматизацията на труда. Това заяви вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков по време на форум „Дигитализация и бъдещето на труда – предизвикателства и възможни решения“ в Русе. По думите му дигиталният свят, в чиято ера се намираме, изисква много по-сложни умения и компетенции.

Федерация на синдикатите в здравеопазването към КНСБ призовава за подкрепа на протестите за общинските болници

  • doctors 2


Фонд за подпомагане на обществените лечебни заведения за болнична помощ, част от Националната здравна карта, и изваждане на болниците от Търговския закон. Това са част от исканията на федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ, изразени в позиция за състоянието на общинските болници на изпълнителния й комитет.

Според ФСЗ задълженията в здравния сектор са над 500 млн. лв., от които само 100 млн. лв. са на общински болници. На практика голяма част от 121 лечебни заведения са в технически фалит, а собствениците им – общините, по правило нямат средства, но пък не искат да ги закриват, отбелязват медиците в откритото си писмо.

Детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“ със сертификат от Европейската фестивална организация

  • 1

Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, организиран от КНСБ и БФ "Проф. д-р Желязко Христов" получи Сертификат от Европейската фестивална асоциация по проект „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ (ЕФФЕ)  . За пръв път КНСБ кандидатства за този сертификат миналата година.

КНСБ и Военна академия – с проект за патриотични обучения

  • voenen 1


КНСБ и Военна академия „Г.С. Раковски“ ще работят заедно по редица проекти за патриотично образование. Това предвижда споразумение между най-голямата обществена организация и едно от най-старите български висши училища, подписано днес от началника на Академията ген.-майор Груди Ангелов и президента на КНСБ Пламен Димитров.

Честит празник, колеги от КТ "Подкрепа"!

  • podkrepa site

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изпрати поздравителен адрес до колегите от КТ "Подкрепа" за 29-годишнината от основаването на организацията. Ето и текста:

Скъпи Митко,

Братя и сестри синдикалисти,

Позволете ми искрено да ви поздравя от името на ръководството на КНСБ и лично от мое име за годишнината на Вашата организация.