Обмисля се вариант за рефинансиране на задълженията на БДЖ
Министерство на транспорта обмисля вариант за рефинансиране на задълженията на БДЖ. Причината е, че наказателните лихви по сегашния заем са 8%, което е недопустимо и води към допълнителна загуба на финансов ресурс, обяви министърът на транспорта Христо Алексиев на кръгла маса за предизвикателствата пред българските железници в синдикалния дом на транспортния работник.
В срещата участва и председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев.

Пламен Димитров: Не съм убеден, че мигрантите ще се интегрират на пазара на труда
За съжаление не съм убеден, че мигрантите ще могат да се интегрират на българския пазар на труда. Нашият опит в организацията на многобройни трудови борси, кръгли маси и дискусии, сочи че интересът им към свободни работни позиции е почти нулев.  Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на кръгла маса за образованието и миграцията, организирана от СБУ и под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

Ученици разбраха за какво да внимават когато започват работа

От търговската гимназия „Г.С. Раковски“ във Варна започна тазгодишното трето издание на кампанията „Правата на всеки са права на всички“ – „Моето първо работно място“. Инициативата е на КНСБ и МОН. 

Любен Томев: Дано високите заплати не останат предизборни обещания

"Дано обещанията за високи заплати не останат само предизборни обещания". Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любен Томев. По думите му увеличенията на доходите като абсолютни числа изглеждат атрактивни и изпълними, но при определени условия.

Нова синдикална организация в Бургас

Нова синдикална организация бе учредена в Бургас. Начело на структурата, която е съставена от служители на регионален център на националната система 112 – Бургас, бяха избрани Деляна Кандарова - председател, Янка Ламбова - секретар и Славка Желязкова - касиер. 

Пламен Димитров в Канал 3: Премиерът да попита КС за машинното гласуване

Президентът на КНСБ Пламен Димитров препоръча на служебния премиер проф. Герджиков да попита Конституционния съд дали ще бъдат касирани изборите, заради проблемите с машинното гласуване. „Без да съм специалист, за мен има редица въпросителни, на които час по-скоро трябва да се даде отговор!“, категоричен бе в предаването "Беновска пита" по Канал 3 лидерът на най-голямата неправителствена организация у нас. 

КНСБ вече има мобилно приложение за новиниНай-голямата обществена организация КНСБ вече има мобилно приложение за новини.
KNSB News ще дава информация на всички, които се интересуват, за интересните аспекти на пазара на труда, бъдещето на младите хора, както и неизвестни факти и обстоятелства около трудовия пазар по целия свят.
Работата на българските синдикати и каузите, за които се борят, силата на сдружаването на хората на труда по целия свят също ще намират място в приложението.
То може да бъде изтеглено на адрес https://play.google.com/store/apps/details?id=com.soft.intellect.knsb.news.

Данъчната реформа на КНСБ оставя по 46 лв. в джобовете на всеки

Данъчната реформа, която предлага КНСБ, ще остави по 46 лв. в джоба на всеки българин. Единствените, които ще платят повече, са хората, които получават над 2600 лв., които досега не се облагаха с осигуровки. Това обяви президентът на КНСБ на среща с ПП ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов.

Конгресът на НСФ”Култура” преизбра Иван Иванов за председател на Федерацията

На 18.02.2017 г. се проведе конференция на НСФ "Култура" – една от основателите на Конфедерацията на независимите синдикати в България. Гост на събитието бе президентът на КНСБ Пламен Димитров, който поздрави делегатите с 27-мата годишнина на Конфедерацията, обръщайки специално внимание на успешните протести на синдиката, довели до реални резултати в социално-икономическия живот в страната.

Лидерът на КНСБ: Средната заплата може да надмине 1500 лв. след 4 години

Средната заплата може да достигне 1500 лв. след 4 години. Това прогнозира президентът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му съотношението между минималната и средната заплата трябва да е не по-малко от 50 на сто.