Асен Асенов бе преизбран за председател на НСФ „Метал-електро”

На 24 март в гр. Казанлък, в залата на едноимения хотел се проведе шестия конгрес на Националната синдикална федерация „Метал-електро”. На форума бе  президента на КНСБ - Пламен Димитров и председателя на ФНСМ – Валентин Вълчев.

Всеки втори от IT сектора не иска да емигрира и би работил извън СофияПочти всеки втори от IT сектора не иска да емигрира и би работил извън столицата. Това сочи проучване за условията на работа в този отрасъл, огласено на дискусия в КНСБ. Организатор беше най-младият синдикат в семейството на Конфедерацията – Национален браншов синдикат „Информационни и комуникационни технологии“.

Инж. Петър Абрашев бе преизбран за председател на ФСОГСДП

Делегатите на VII-ят Конгрес на Федерацията на синдикалните организации от горското стопанство и дървопреработващата промишленост (ФСОГСДП) към КНСБ преизбраха единодушно инж. Петър Абрашев за председател на Федерацията.

КНСБ и СТСБ апелират към премиера: Помогнете да спрем насилието над жени
СТСБ и КНСБ отправиха апел към премиера Огнян Герджиков да помогне да се спре насилието над жени в световен план.
Това може да стане, ако българският министър-председател съдейства спешно ръководителят на българската делегация да подкрепи проекта на Международната конфедерация на профсъюзите (МКП), предложен на провеждащата се в момента /13-24.03.2017 г./, в централата на ООН в Ню Йорк, 61-ва сесия на Комисията за статута на жените (КСЖ), в която участва и България.

Президентът Радев благодари за позицията на КНСБ по концесията на летището
Президентът Румен Радев благодари на Съюза на транспортните синдикати в България, част от КНСБ за активната позиция по концесията на летището.
Държавният глава и неговия екип споделя вашата и на работещите на летището загриженост за неговото бъдеще. Безспорно, то е не само едно от печелившите държавни дружества в България, но и обект, пряко свързан със сигурността на Република България, се казва в писмо от кабинета на президента.

Честит празник на всички синдикалисти от НБС "Водоснабдител"

На 22 септември, за 24-та поредна година човечеството отбелязва Световния ден на водата. „Правото на чиста и качествена питейна вода и санитарни съоръжения е човешко право и е от съществено значение за пълноценен живот” – гласи резолюцията на ООН от 2010 година.

Информационен ден за младежи в Монтана

КНСБ взе участие в информационния ден за младежи, който се проведе на 17 март т.г. в гр. Монтана. Организатори на проявата са Министерството на труда и социалната политика и Бюрото по труда в града. 

Минималната заплата ще расте с бързи темпове, прогнозира Любен Томев

През следващите години минималната работна заплата ще следва по-обвързан ход в посока нагоре спрямо средната работна заплата от порядъка на 45%-50%. Това прогнозира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Любен Томев - директор на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. 

15 безработни се обучават по проект на КНСБ

15 трайно безработни лица започнаха обучение във Враца по проект „Шанс за работа“ на КНСБ. Те са от община Криводол и са на възраст над 50 г. Целта е чрез обучение по два модула – „Работа в екип“ и „Работник в озеленяването“ да им се осигури професия.

Георги Братованов ще продължи да ръководи ФНСОБА

Делегатите на Конгреса на Федерацията на независимите синдикални организации от Българската армия (ФНСОБА) преизбраха Георги Братованов за председател на синдикалната структура. През следващите пет години негов заместник ще остане досегашният зам.-председател на ФНСОБА – Николай Иванов.