Люк Триангъл пред БНТ: България няма бъдеще с ниски доходи

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://knsb-bg.org/images/stories/pics/new08243
България вече от 10 години е член на Европейския съюз. Няма как да обясним на вашия работник, че получава само една част от това, което получават колегите му в стара Европа. Страната няма бъдеще с тези ниски доходи. Това заяви в ефира на БНТ Люк Триангъл, генерален секретар на INDUSTRIAll.

Вицепрезидентът Чавдар Христов в „Референдум“: Държавата да разплете възела с минималната заплата чрез нормативен акт

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://knsb-bg.org/images/stories/pics/new08169
Държавата трябва да реши с нормативен акт какъв да бъде механизмът, по който ще се увеличава минималната работна заплата. „Тя има това право според действащото законодателство и е крайно време да застане на твърда позиция и да спре единствено да ни създава условия да преговаряме с работодателите. Ние трябва да предложим, заедно с бизнеса, проект на постановление за това. Но ако не се разберем, тя трябва да реши въпроса със свой акт“, обяви в предаването „Референдум“ вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов.

Президентът на КНСБ в БНТ: Искаме от кабинета разчети как ще расте минималната работна заплата

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://knsb-bg.org/images/stories/pics/new08167
Основното искане на КНСБ към служебния кабинет е да възстановим диалога в тристранния съвет. Първата ни задача е да обсъдим ревизираната бюджетна прогноза за следващите три години, за да видим как ще расте минималната работна заплата, която сега е замразена. Това обяви в студиото на предаването „Още от деня“ на БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Пламен Димитров в BTV: Не се ли увеличат доходите със 100 лв, значи някой не иска да останат хора в България

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://knsb-bg.org/images/stories/pics/new08148Увеличението на доходите няма алтернатива. Мантрата, че нямаме производство, не е вярна. Винаги може да има някое предприятие, което не може да се справи, но заради него не може да сриваме държавата. Ако тази година няма увеличение на доходите поне със 100 лв. на човек, или с 10% от средната заплата, това значи, че някой си играе с българския работник, с неговото търпение и желание да остане в България.

Пламен Димитров пред БНТ: 30 000 българи напуснаха държавата през 2016 г.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://knsb-bg.org/images/stories/pics/new08131

 

"Искам още 100 лв. към заплатата си" е кампания, с която искаме да подадем сигнал към пазара на труда, че е крайно време да се увеличат заплатите. 100-те лева са внимателно избрани като число, но те са само символ на увеличението. Това обяви в предаването „Още от деня“ президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

Президентът Пламен Димитров пред БНТ: Само високите заплати ще задържат хората у нас

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://knsb-bg.org/images/stories/pics/new08109Само високите заплати, някои считат над 1000 лв., могат да задържат хората в страната. Няма алтернатива, в един момент трябва да се дадат едни прилични възнаграждения, които да могат да задържат работещите в обществените системи и частния бизнес, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров пред БНТ.

Пламен Димитров пред Nova TV: Добрата новина в бюджета е увеличението на учителските заплати

Добрата новина в този бюджет е, че в средното образование се гарантира увеличението с 10% на заплатите на учителите.

Това обяви пред Нова телевизия председателят на КНСБ Пламен Димитров в коментар на бюджета за 2017 година.

За мен финансовото министерство ще събере в хазната с около 2 милиарда повече от тази година, без да се увеличават данъците. С едно изключение - вдигането на осигурителната вноска, допълни Пламен Димитров.

Пламен Димитров в BTV: Нашата бедност е африканска

Нашата бедност е отчайваща, тя е африканска. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров по BTV в коментар на държавния бюджет за 2017 година.

На първо място по финансиране не е образованието, а сигурността, изтъкна Димиттров.

Според него обаче при крещящите нужди във всички сектори, може би не е толкова наложително да се отделят толкова пари в тази сфера

Ще живеем ли по-добре през 2016-а?

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров бе гост в предаването "Лице в лице" по bTV, а акцент в разговора с водещата Цветанка Ризова бе темата за доходите на българите през 2016-а г. Според Димитров през новата година няма да живеем по-добре, в сравнение с изминалата 2015-а.