КНСБ и кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова подписаха Споразумение за сътрудничество

  • site_kmet1

Конфедерация на независимите синдикати в България и кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова подписаха Споразумение за сътрудничество. Документът е резултат от активния диалог между КНСБ и столичната управа през последните години, както и новите идеи за сътрудничество между най-голямата обществена организация и градоначалника на София.

Арена „Работеща България“ в Търново и Варна: Трябват регулации за социалните мрежи, хората на труда питат за работното време

 

  • site_arena

Възможно ли е да се въведе 4-дневна работна седмица? Колко трябва да бъде извънредното работното време в съвременните условия. Това бяха само част от десетките въпроси, които отправиха хора на труда по време на срещите Арена „Работеща България“, които се проведоха във Велико Търново и Варна с участието на президента на КНСБ Пламен Димитров и националният секретар на организацията Тодор Капитанов.

Лидерът на КНСБ във Варна: 1 млн. българи трябва да подобрят дигиталната си грамотност, за да запазят работата си  

 

  • site_1

1 млн. българи трябва да подобрят дигиталната си грамотност, за да запазят работата си. Това обяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров по време на MASTERCLASS WORK 4.0 в Икономическия университет във Варна. В него се включи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, ректорът на университета проф. д-р Евгени Станимиров, председателят на Националния браншов синдикат „Висше образование и наука“ към КНСБ доц. д-р инж. Лиляна Вълчева.

МТСП преговаря с ЕК за  поне 500 млн. лв. за програма за дигитални умения

  • site_1

МТСП преговаря с Европейската комисия голяма част от средствата за новия програмен период от Европейския социален фонд да бъдат насочени към програми за цифрово обучение. Това заяви зам-министърът на социалната политика Зорница Русинова по време на MASTERCLASS WORK 4.0 във Велико Търново. Това е една малка победа за КНСБ, която поне от година настоява за мащабна програма за дигитални умения на работещите българи на стойност поне 1 млрд. евро, допълни президентът на КНСБ Пламен Димитров пред журналисти във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Двама министри ще участват в есенния „семестър“ на лекциите от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0

  • 2

Двама министри ще участват в есенния „семестър“ на лекциите от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0 - КНСБ пред студенти. Той ще бъде открит утре, 2 октомври 2019 година, от 10 часа, в 321 аудитория на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с лекция на президента на КНСБ Пламен Димитров.