Лидерът на КНСБ Пламен Димитров: България може да бъде изхвърлена от дигиталната революция

Заплашени сме да бъдем изхвърлени от дигиталната революция. Бъдещето принадлежи на онези държави, които могат да си позволят най-новите технологии. Така те ще си осигурят по-ниски разходи на труд и респективно ще имат по-висока производителност. 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров: Най-острият ни проблем са размахът и дълбочината на бедността


Представяме ви интервю на президента на КНСБ Пламен Димитров пред в. "Труд"

- Г-н Димитров, накъде върви синдикализмът в България?

- Мисля, че се развива в правилна посока, членовете на КНСБ се увеличават през последните пет години с близо 9 000 души, синдикалните организации също нарастват с близо 800, което означава че хората все повече си търсят правата и разбират, че заедно са по-силни.

КНСБ почете загиналите работници и раздаде наградите "Прометея"

Социалният министър Гълъб Донев, представители на държавни институции, бизнеса и синдикатите почетoха днес паметта на хората, загубили живота си по време на работа, като поднесоха цветя на паметната плоча пред сградата на КНСБ.

КНСБ прави първия „безхартиен“ конгрес на 2-3 май в София

Дигитализацията, бъдещето на труда, несправедливостта в икономиката ще бъдат основните теми на редовния 8-ми конгрес на КНСБ, който ще се проведе на 2-3 май в Зала 1 на НДК.
За да отбележи тези теми и проекцията им в бъдещето, конфедерацията ще се опита да проведе първия „безхартиен“ конгрес в историята си.
За елиминиране до минимум печатните материали, на делегатите ще бъдат раздадени таблети, от които ще се гласува по основните теми и предложения за промени на конгреса.
#Конгрес 8.0 ще се открие на 2 май, вторник, от 10 часа в зала 1 на НДК.

Валентин Вълчев бе преизбран за лидер на ФНСМ

На 25 април, в „Рамада София Хотел“ Федерацията на независимите синдикати на миньорите (ФНСМ) – КНСБ проведе VІІI-та си отчетно-изборна конференция. На форума присъстваха президента на КНСБ - Пламен Димитров, вицепрезидентите на Конфедерацията Валентин Никифоров и Пламен Нанков, председателите на федерации - основни членове на КНСБ – Асен Асенов, Георги Петров, Петър Бунев, Боидар Митев, Цвети Милчалиева, Красимир Пашрапански, зам.председателите на СФ”Металици”- Ренета Петрова и на ФСЗ – д-р Пламен Радославов, представители на ръководствата на минно-геоложката камара, на крупни производствени дружества и други.