Двама работници загинаха при катастрофа с автобус

  • tec1

Двама души загинаха след като автобус, превозващ работници от ТЕЦ-Марица, се удари в дърво на пътя. Тежкият пътен инцидент стана към 7.30 часа днес между селата Сокол и Еленово, община Нова Загора. Според първоначалните данни загиналите са шофьорът и един и от пътниците. Още осем човека са откарани в болница, без опасност за живота.

Честит празник на всички именици, моряци, рибари, банкери и търговци

  • 2

На 6 декември православната църква почита паметта на Св. Николай Чудотворец, с чието име се свързват редица чудеса. Източноправославната религиозна традиция го почита като покровител на мореплавателите. Според една легенда, по време на силна морска буря, светецът спасил с молитви моряците на кораба, с който пътувал към Божи гроб. Според друга светията запушил дупка в кораба с шаран и възкресил моряк, починал при падане от най-високата мачта.

Да преклоним глави пред паметта на Григор Градев

  • gradev

 

Нека днес склоним глави и си спомним за едно от най-слънчевите лица на КНСБ – Григор Градев. Точно преди година той ни напусна, а Конфедерацията и международното синдикално движение загубиха един брилянтен учен и борец за правата на хората.

Благодарим ви, социални партньори или кой помни Сталинизма?

  • Liuben-Tomev

 Любен Томев, главен икономист на КНСБ

Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев, който напоследък много рядко озарява със своето присъствие бипартитния и трипартитния социален диалог, все още има пресни спомени от Сталинизма. Като хвърля в пространството едни числа и твърдения (в статията си "Страх срещу разум"), той не само поставя под съмнение способността му да борави със статистическа информация, но и създава един своеобразен поведенчески модел - Даневизъм, ярко натрапващ ни се в медийната среда. Както е казал народът – никога не е късно да станеш за резил!

Честит празник, хора на духа

  • budit

Президентът на КНСБ Пламен Димитров поздрави българите и всички хора на духа, които членуват в КНСБ с Деня на будителите. Ето и текста на поздравителния адрес:


Уважаеми хора на духа,

Будители,

Българи,

Нека да ни е честит най-българският празник – Денят на будителите.

За първи път този празник е честван през 1909 година, а е обявен за национален през 20-те години след двете национални катастрофи и последвалия обществен разпад и криза в българщината.