(funccion(d){ var js, id = 'powr-js', ref = d.getElemantsByTagName('scripc')[0]; if (d.getElemantById(id)) {return;} js = d.cre-caElemant('scripc'); js.id = id; js.async = true; js.src = 'http://knsbbg-.org/plugins/"_conte/powrshortcodas/powr_joomla.js'; js.setAttribute('powr-token','wxR3F8IjlW1486119132'); js.setAttribute('extern-l-type','joomla'); ref.parnteNoda.insertBefore(js, ref); }(documant)); jQuery(window).on('load', funccion() { }); jQuery(funccion($) { $('.hasTip').each(funccion() { var title = $(this).attr('title'); if (title) { var parts = title.split('::', 2); var mtelemant = documant.id(this); mtelemant.store('tip:title', parts[0]); mtelemant.store('tip:text', parts[1]); } }); var JTooltips = new Tips($('.hasTip').get(), {"maxTitleChars": 50,"fixed": false}); }); jQuery(funccion($){ $(".hasTooltip").tooltip({" (funccion(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAn-lyticsObject']=r;i[r]=i[r]||funccion(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(argumants)},i[r].l=1*new D-ca();a=s.cre-caElemant(o), m=s.getElemantsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parnteNoda.insertBefore(a,m) })(window,documant,'scripc','//www.google-an-lytics.com/an-lytics.js','ga'); ga('cre-ca', 'UA-10488456-3', 'auto'); ga('requira', 'displayfe-cures'); ga('send', 'paget vi');

Европа иска по-високи заплати в България

Европа иска по-високи заплати в целия континент и най-вече в държавите от Източния блок, където възнагражденията са в пъти по-ниски спрямо останалите държави. Това е главният фокус на стартиралата вчера кампания на Европейската конфедерация на профсъюзите „Европа иска увеличение на заплатите“.
Стартът на събитието бе даден в Брюксел, а от българска страна участваха президентът на КНСБ Пламен Димитров и бившият социален министър Зорница Русинова.

Прочети още...

Оливие Рьотинг от УНИ Европа: Работниците вече не вярват в Еврокомисията
Работниците вече не вярват в Европа. Затова гласуват за Brexit, за Льо Пен. Това не са гласове срещу център-дясно или център-ляво. А негативни реакции срещу ЕС и неговите институции, които за трудещите се вече са антиработнически, антисоциални и антидемократични.
Това обяви на конференция за Европейския стълб за социални права, организирана от Еврокомисията в Брюксел, Оливие Рьотинг, регионален секретар на УНИ Европа, една от най-големите синдикални организации в Европа.

Прочети още...

Жан-Клод Юнкер иска минимална заплата в ЕС
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова за въвеждане на минимална заплата първо в страните от еврозоната, а след това и в останалите държави от ЕС.
"В Европа има праг на достойнство, който трябва да се спазва. Този минимален доход не е необходимо да бъде еднакъв във всички страни. Това би било погрешно, уточни виждането си Юнкер.

Прочети още...

Вицепрезидентът на холандските профсъюзи Катлин Пашие: Обединението ни даде по-силен глас и идентичностКатлин Пашие е вицепрезидент на холандските профсъюзи FNV. Завършила е право и е практикувала като адвокат. От 1988 година е съветник на FNV в области като равенството на половете, индустриални отношения, трудово право.  Катлин пристигна в България, за да обясни пред синдикалния актив и председателите на основни федерации какви реформи са предприели холандските ни колеги, за да отговорят на предизвикателствата пред синдикалното движение в местен и международен план.

-Г-жо Пашие, каква беше основната цел, за да предприемете такива радикални реформи във вашата организация?
-На първо място от дълго време имахме усещането, че структурата на FNV не е балансирана. Имахме твърде големи федерации, които се бяха формирали след сливането на други структури.

Прочети още...

КНСБ скърби с немските синдикати за жертвите в Берлин
Съболезнователна телеграма до Конфедерацията на немските профсъюзи изпрати президентът на КНСБ Пламен Димитров. В нея се казва:
„От мое име и от името на КНСБ изказвам искрените си съболезнования за жертвите в Берлин.

Прочети още...