×

Внимание

JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /www/knsb-bg.org/www/root/images/stories/pics/new09155

×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/pics/new09155

Обмисля се вариант за рефинансиране на задълженията на БДЖ
Министерство на транспорта обмисля вариант за рефинансиране на задълженията на БДЖ. Причината е, че наказателните лихви по сегашния заем са 8%, което е недопустимо и води към допълнителна загуба на финансов ресурс, обяви министърът на транспорта Христо Алексиев на кръгла маса за предизвикателствата пред българските железници в синдикалния дом на транспортния работник.
В срещата участва и председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев.

Пламен Димитров: Не съм убеден, че мигрантите ще се интегрират на пазара на труда
За съжаление не съм убеден, че мигрантите ще могат да се интегрират на българския пазар на труда. Нашият опит в организацията на многобройни трудови борси, кръгли маси и дискусии, сочи че интересът им към свободни работни позиции е почти нулев.  Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на кръгла маса за образованието и миграцията, организирана от СБУ и под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

Допълнителен формуляр ще уточнява цената на здравните манипулации

Допълнителен формуляр, заедно с епикризата, ще информира пациентите за това какви манипулации са им правени по време на лечението им в болница. Документът ще изисква подписа на пациента и в него ще бъдат описани всички дейности с техните цени. Листът ще помогне на министерството и на болните да се ориентират дали клиничните пътеки са подценени или надценени, стана ясно на среща на вицепрезидента на КНСБ и председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването д-р Иван Кокалов с вицепремиера и служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев.

Ръководството на ВМА благодари на КНСБ за подкрепата

Ръководството на ВМА благодари на КНСБ за подкрепата, с която болничното заведение вече стабилизира финансовото си състояние. Това обяви началникът на академията ген.-майор чл.-кор. проф. Николай Петров на среща с президента на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидента Пламен Нанков. Лидерът на синдиката посети ВМА, за да се срещне с членове на организацията от болницата, заедно с Георги Братованов от Федерацията на независимите синдикални организации от Българската армия.

Транспортният министър обсъди със СТСБ бъдещето на БДЖ и концесиите на две летища

Съюзът на транспортните синдикати в България (СТСБ) се срещна с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев по негова покана. На срещата той представи темите в сектора, които стоят приоритетно пред служебния кабинет в рамките на мандата му.

Австрийска фирма уволни синдикалист, СЖБ иска възстановяването му
Синдикатът на железничарите в България остро се противопоставя на нерегламентираното уволнение на председателя на синдикалната организация към австрийската компания „Фьосталпине ФАЕ София” Красимир Борисов.
От структурата са обезпокоени от немотивирания с нищо акт, който съществено ще затрудни синдикалната дейност, колективното трудово договаряне, както и участието на синдикалното ръководство във вземането на важни решения, касаещи настоящето и бъдещето на въпросната компания.

Независимият учителски синдикат: Агресията в българските училища вече се превръща в норма

 

С тревога следим случая в 19-то СУ „Елин Пелин“, гр. София, който за съжаление не е единствен за системата на образованието. Подобни случаи зачестяват в българските училища и детски градини.Това се казва в позиция на Независимия учителски синдикат към КНСБ по повод инцидента в столичното школо.

Филхармониците излизат утре на протест срещу културното министерство

{gallery}stories/pics/new09155{/gallery}

Синдикалните организации към КНСБ и КТ „Подкрепа“ в Национален институт „Софийска Филхармония” излизат утре на протест срещу конкурсите в последния момент в Министерството на културата.

Най-малко 688 лв. заплата за старши учител688 лв. ще бъде минималната заплата на старши учител в системата на средното образование. Това предвижда анекс към Колективния трудов договор в системата на средното образование, който беше подписан днес от вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева и социалните партньори, сред които и двата учителски синдиката в КНСБ - Синдикатът на българските учители и Независимият учителски синдикат към Конфедерацията на независимите синдикати.

„Огнеборец“ протестира срещу обвиненията към пожарникарите
Разбираме мъката на хората и изказваме съпричастност към  близките на загиналите и пострадалите при тежкия железопътен инцидент в с. Хитрино.  Въпреки трагедията обаче, не можем да позволим в обществото да се насажда омраза към нашата професия, като се тиражира невярна информация, относно действията на пожарникарите и спасителите при ликвидиране на произшествието.
Това се казва в декларация на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ по повод трагедията в шуменското село.