Пламен Димитров: Нашата цел са повече работни места и по-високи заплати в „Мини Марица Изток“

  • 1

Протестите следващата седмица няма да решат основните проблеми. Целта на КНСБ е максимален брой работни места, максимален брой заети хора в региона, и максимално увеличение на заплатите. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на брифинг  с енергийния министър Теменужка Петкова и КТ „Подкрепа“.

Разговорът между ресорния министър и двата синдиката бе за преодоляване на проблемите в енергетиката, както и исканията на КТ „Подкрепа“ за увеличение с 15 % на въглищата от „Мини Марица Изток“ и готвеният във вторник протест.

Купувачът на ЧЕЗ обеща, че няма да съкращава служители, ще запази всичко, което е разписано в действащото КТД

  • cez 1

Няма да има съкращения на служителите, които работят в дружествата на ЧЕЗ в България. Не се предвижда и съкращения на мениджмънта в компанията. Това обеща председателят на съвета на директорите на "Инерком" Милена Стоева на представителите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ по време на заседанието на временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ Груп в България.
От страна на КНСБ в работата на комисията участваха председателите на енергийните федерации – Божидар Митев (НФСЕБ) и Георги Петров (НФЕ), както и Валентин Никифоров и Антон Иванов, съветници в конфедерацията.

Над 300 служители на НАП излязоха на протест

  • Protest_NAP_1_Nankov

Над 300 служители на Националната агенция по приходите (НАП) излязоха вчера на протест в София заради планирани структурни промени и съкращения. Те предвиждат звеното „Оперативни проверки” да бъде закрито. В същото време НАП ще обяви конкурс за над 300 служители в друго звено, принуждавайки хората да се явят отново на конкурс.

 Протестът бе  организиран от Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации към КНСБ, съвместно с Национална федерация „Търговия, Услуги, Контролни органи и Туризъм“ към КТ „Подкрепа“

Вицепрезидентът на КНСБ д-р Иван Кокалов: Ще искаме увеличение на заплатите в сектора

  • kokalov

Проблемите в здравната система не намаляват, въпреки заявеното желание от всички институции за промени. Как оценява предлаганите идеи за реорганизация на здравеопазването д-р Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ, председател на ФСЗ и член на Надзорния съвет на НЗОК пред сайта https://clinica.bg
- Д-р Кокалов, защо бюджетите на болниците за април са колкото тези през февруари, при положение, че цените на клиничните пътеки в НРД 2018 са увеличени?
- В петък подписахме анекс към НРД 2018 съвместно с БЛС. Определихме бюджетите за април ориентировъчно, за да могат да работят болниците. След подписването на анекса ще се изготви разчет до края на годината и в него ще се вземе предвид и повишението на цените на някои пътеки.