Подписаха споразумение за увеличаване на заплатите в ИАБГ

  • Raketni

Федерацията на независимите синдикати в земеделието (ФНСЗ), заедно с ръководството на ИАБГ и министерството на земеделието, храните и горите подписаха споразумение, с което се удовлетворяват исканията на работещите в системата за увеличение на работните заплати. 

Постигнатият консенсус е в резултат от проведената по-рано среща между министър Порожанов и синдикатите, по време на която бяха обсъдени основните проблеми пред сектора. 

Съгласно клаузите на подписания документ министърът на земеделието, храните и горите се задължава да осигури финансов ресурс за еднократно изплащане през месец юли 2017 г. на допълнително възнаграждение в размер на средно 500 лева на всеки от работещите по трудови и служебни правоотношение в ИАБГ. 

"Реалното увеличение на месечните възнаграждения с 20 процента ще стане от 1 януари 2018 година и ще достигне 510 лева", заяви председателят на Федерацията на независимите синдикати в земеделието (ФНСЗ) Светла Василева. 

Споразумението е подписано от синдикалните организации в седем от деветте полигона на ИАБГ. Към настоящия момент документът не е подписан от полигоните в Поповица и Голям Чардак, но разговорите продължават. Работещите на полигона в Поповица са на работните си места.