Помогни на децата на загинали работници с SMS на 17 777 с текст DMS POMOGNI

  • sm-2019-2

В навечерието на Коледа, когато семейството се събира около масата, има деца, които няма да бъдат със своите родители. Това са деца на миньори, учители, железничари, строители. Деца на ваши колеги, с които сте работили рамо до рамо. Понякога, отнесени в коледното пазаруване или празничното веселие, забравяме, че около нас има хора в нужда. А може би вашето дарение ще помогне на тези деца да сложат нещичко на масата или пък да си купят подарък, който иначе няма кой да им даде.
КНСБ помага всеки месец на 45 такива деца. За целта са нужни 25 000 лв. годишно.
Сега и вие можете да се включите в нашата инициатива и да им помогнете с един SMS на 17 777 с текст DMS POMOGNI.

Миньори и енергетици от КНСБ излизат на митинг в Раднево в защита на работните си места

  • Mini-Marica-iztok

Миньори и енергетици от организациите на КНСБ в комплекса „Марица Изток“ излизат на митинг в защита на работните си места. Той ще се проведе на 28 ноември в Раднево.

4,2% от БВП да отива за образование иска КНСБ

  • site-1

В следващите 2 години средствата за образование трябва да достигнат 4,2 на сто от БВП вместо сегашните 3,6%. Това обяви на пресконференция в КНСБ лидерът на СБУ Янка Такева. 39 000 учители ще се пенсионират от системата на образованието в следващите години, в същото време университетите ще подготвят едва 20 000 преподаватели. За да се запълни тази дупка, трябват спешни мерки, включително и финансови, заяви председателят на учителския синдикат.

Шестима работници пострадаха след авария в "Арсенал"

  • 1

Шестима работници са пострадали при авария в „Арсенал“. Инцидентът е станал при локално запалване, причините за което се изясняват. Единият от пострадалите е в по-тежко състояние, но без опасност за живота. Останалите са с различни повърхностни наранявания, също без опасност за живота.

Регионални съвети с участието на ГИТ и КНСБ ще бдят за трудовото законодателство

  

  • site-1

Национално представените синдикати – КНСБ и КТ „Подкрепа“ ще работят заедно с изпълнителната агенция "Главна инспекция по труда" (ГИТ), за да осигурят спазването на трудовото законодателство. Това предвижда подписаното днес второ споразумение за сътрудничество между тях.
Гарант за изпълнение ще бъде министърът на труда, който също присъства на подписването.