80 на сто от абитуриентите искат да напуснат родното си място

  • abiturienti80 на сто от абитуриентите в областен град до 300 000 жители искат да напуснат родното си място. Това сочи анализ на Икономическия и социален съвет, докладван от президента на КНСБ Пламен Димитров. В малките градове и селата желаещите да емигрират към друго населено място или чужбина са 70 на сто.

КНСБ иска от партиите необлагаем минимум за доходите

  • press 2

 

КНСБ иска от партиите, които влизат в предизборна кампания скоро, да въведат необлагаем минимум за доходите. Това ще струва еднократно на хазната близо 1 млрд. лв., но ще бъде стъпка за повишаване на заплатите на най-бедните българи, обяви на пресконференция президентът на КНСБ Пламен Димитров. До две седмици синдикатът ще представи меморандум към политическите сили, в който ще опише всички свои искания към тях.

КНСБ и Омбудсманът слагат край на модерното робство с неплатените заплати

  • Parlament-1-1Промени в 7 закона, които да сложат край на експлоатацията на работници и неплащането на заплати, внесоха днес във втория ден на Народното събрание Омбудсманът Мая Манолова и президентът на КНСБ Пламен Димитров.
"Заедно с КНСБ внасяме пакет от законодателни мерки срещу експлоатацията на труд и съвременното робство в 21 век", обяви Мая Манолова. Тя добави, че институциите са залети от жалби на работници, които не получават заплатите си, нямат осигуровки и не им се изплаща извънреден труд.

Заплатите най-високи в София, най-ниски във Видин

  • tomev-184267


Средната работна заплата е нараснала от 878 лв. през 2015 г. до 962 лв. по предварителни данни за 2016 г. Основен принос за това има частният сектор, при който средната работна заплата се увеличи по-бързо (с 10.5%) и от 863 лв. през 2015 г. достигна 954 лв. през 2016 г., докато общественият сектор регистрира по-нисък ръст (от 6.4%) и размер от 985 лв. през изминалата година, при ниво от 926 лв. през предходната 2015 г. Това заяви директорът на Института за социални и синдикални изследвания Любен Томев при представянето на част от изводите в Годишния доклад по доходите на КНСБ.

Божидар Митев пред парламента: В Бобов дол зрее напрежение заради неплатени заплати

  • parliament

 

Във фирмите на Христо Ковачки заплатите се плащат нередовно от години. Миньорите получават възнаграждениятава="btrati it://kиstorитници и нориrиа „rticle iteкраз изминалата година, при ниво от 926 лв. през предходната 2015 г. Това заяви директорът на Института за социалнid">