„Устойчива работоспособност и разширяване на възможностите за трудова реализация – предизвикателства и насоки за реформа“

Президентът на КНСБ Пламен Димитров, заедно с експертна група от Конфедерацията, участва в кръгла маса на тема: „Устойчива работоспособност и разширяване на възможностите за трудова реализация – предизвикателства и насоки за реформа“.

Социалният диалог между КНСБ и Столична община е на високо ниво

„КНСБ не е политическа партия или движение и не се стреми към властта в общината, в града, в селото, за да реализира чрез нея своите програми. Но, като част от гражданското общество, КНСБ представлява, изразява и защитава интересите на стотици хиляди наемни работници и служители”. С тези думи президентът на Конфедерацията Пламен Димитров откри работна среща с кмета на Столична община (СО) Йорданка Фандъкова, която се проведе в централата на КНСБ.

Работодатели и синдикати срещу промените в Закона за здравното осигуряване

На заседание на НСТС от 23.02.2015 г. при обсъждането на предложените промени в Закона за здравно осигуряване всички социални партньори заеха единна позиция и категорично се противопоставиха напредвиденото увеличаване на държавната квота в Надзорния съвет на НЗОК с още двама души.

КНСБ: Пропуски и основания за критики към НСТС има, но не и за кардинални оценки

КНСБ споделя позицията на работодателските организации, че в работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) има пропуски и основания за критики, но в същото време не могат да се правят кардинални оценки и изводи. Тази позиция на КНСБ обяви вицепрезидентът на Конфедерацията Чавдар Христов по време на пресконференция днес, 12 февруари 2015 г., в централата на синдиката.

КНСБ: Тристранното сътрудничество отново осуетено

Несъгласувано със социалните партньори решение на МС относно правата на здравноосигурените лица

КНСБ изразява своето дълбоко възмущение от факта, че българското правителство одобрява нормативни актове от обхвата на тристранното сътрудничество, без да е потърсило консултация със социалните партньори.