Среща-д-р Христов-председател на ДАМС г-жа Весела Лечева-Втори Световни работнически спортни игри

Среща-д-р Христов-председател на ДАМС г-жа Весела Лечева-Втори Световни работнически спортни игри  Четвъртък, 11-30-2006  
 
Днес, 30 ноември 2006 г. председателят на КНСБ доц. д-р Желязко Христов, д.м. се срещна с председателя на ДАМС г-жа Весела Лечева. Д-р Христов я информира за решението на Международната конфедерация за работнически спорт /КСИТ/, /чийто член е Българската работническа федерация “Труд, спорт и здраве”-КНСБ с председател Костадин Пързулов/, България...

Днес, 30 ноември 2006 г. председателят на КНСБ доц. д-р Желязко Христов, д.м. се срещна с председателя на ДАМС г-жа Весела Лечева. Д-р Христов я информира за решението на Международната конфедерация за работнически спорт /КСИТ/, /чийто член е Българската работническа федерация “Труд, спорт и здраве”-КНСБ с председател Костадин Пързулов/, България да бъде домакин на II-те Световни работнически спортни игри “За мир и солидарност”. Те ще се проведат от 13 до 18 юни 2007 г. в к.к. “Албена”.
Игрите ще се проведат под почетния патронаж на президента на РБългария г-н Георги Първанов и под патронажа на председателя на ДАМС г-жа Весела Лечева. Председател на Организационния комитет на игрите е д-р Желязко Христов.
Д-р Христов и г-жа Лечева се договориха, след официалното откриване на игрите да се проведе кръгла маса на тема: “Работническият спорт – реалности и перспективи”. За участие във форума ще бъдат поканени президентът на КСИТ проф. Калеви Олин и водещи специалисти по работнически спорт от европейските страни.
Вече тече активен процес на заявки за участие от страни от 5 континента. Очаква се във II-те Световни работнически спортни игри да премерят сили над 3000 участници в 19 вида спорт. Преди броени дни в състезателната програма бе включена и дисциплината “Спортни танци”.