КНСБ иска национална позиция за въглероден неутралитет

  • 768x432

Ако не се вземат спешни мерки от страна на държавата и регулатора, скокът на цените на тока на свободния пазар може да повлече след себе си поскъпване на стоки и услуи, ще доведе до инфлация, задържане на заплатите и до обедняване на населението. Това обяви пред Националния съвет за тристранно сътрудничество президентът на КНСБ Пламен Димитров. Съветът бе свикан по искане на КНСБ заради огромния ръст на цените на електроенергията през последните месеци.

КНСБ подкрепи проекта на закон за хората с увреждания в тристранния съвет

  • invalid

КНСБ подкрепи проекта на закон за хората с увреждания, обсъден вчера в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Този закон е стъпка в правилната посока, защото интегрира усилията на всички ведомства, и най-вече тези, които се занимават с осигуряването на достъпна среда за хората с увреждания, заяви националният секретар Ася Гонева, която водеше делегацията на синдиката на НСТС.
Според КНСБ един от най-сериозните проблеми на инвалидите у нас е невъзможността да стигнат физически до работното или учебното си място. Проекта на закон разписва ясно отговорностите на онези, които са длъжни да им осигурят това основно човешко и конституционно право, обяви Ася Гонева.

180 млн. работници по света подкрепят българските синдикати срещу агресията на работодателите

  • ituc

Над 180 млн. работници по света защитиха българските синдикати от недопустимата агресия на лидерите на работодателски организации у нас. В съвместно писмо лидерите на МКП Шарън Бъроу и на ЕКП Лука Визентини изразяват конкретната си подкрепа за КНСБ и КТ „Подкрепа“ срещу „безотговорното и непрофесионално отношение на българските рабодотатели към социалния диалог“.

„Устойчива работоспособност и разширяване на възможностите за трудова реализация – предизвикателства и насоки за реформа“

  • 01

Президентът на КНСБ Пламен Димитров, заедно с експертна група от Конфедерацията, участва в кръгла маса на тема: „Устойчива работоспособност и разширяване на възможностите за трудова реализация – предизвикателства и насоки за реформа“.