Състезатели от 4 континента на най-голямото спортно събитие на Балканите

 

  • site sport

 Състезатели от 4 континента ще участват в най-голямото спортно събитие на Балканите - 15-тото издание на международния работнически фестивал в Албена. Проявата е част от календара на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ и започва утре в Албена.  Благодарение на дългогодишната подкрепа на Министерството на младежта и спорта, КНСБ и Международната конфедерация за работнически и аматьорски спорт (CSIT), международният фестивал се превърна в емблема на солидарност, толерантност, приятелство и феърплей и ежегодно приема отбори от над 20 страни от САЩ, Азия, Африка и Европа. Близо 1 700 участници ще се състезават в 19 вида спорт. Сред най-атрактивните състезания са тези по петанк, мини футбол, плажен футбол и тенис.

Интересна е и дисциплината Маманет  -  сходен на волейбола спорт, в който ударите по топката са заменени от хвърляне и се практикува се само от жени.

Петнадесетият работнически спортен фестивал ще се проведе в Албена

  • Blanka-festival-2018

Най-мащабното събитие от календара на Българската работническа федерация „Спорт и здраве“ (БРС)– 15-тото издание на фестивала с международно участие, ще се проведе през юни 2018 г. Събитието, превърнало се в традиция, е мощен катализатор на спортни успехи, здрави приятелства и положителни емоции.

АЕЦ Козлодуй отново на спортния връх

  • 01

Отборът на атомната електроцентрала спечели отново първото място и в XV-тата Националната работническа спартакиада на енергетиците в Бъгария, която бе с международно участие. Голямата купа в комплексното класиране връчи Георги Петров – председател на Националната федерация на енергетиците и на Организационния комитет на събитието.

ВиК Варна спечели спартакиадата на работещите във ВиК

  • spartakiada

Отборът на ВиК Варна триумфира в комплексното класиране на Четиринадесетата национална спартакиада на работещите във ВиК сектора, побеждавайки отбора на „Софийска Вода“. В надпреварата се включиха 850 състезатели от 38 дружества, които премериха сили в шест вида спорт - мини футбол, плажен волейбол, тенис на маса, дартс, шахмат и теглене на въже. 

Участници от 3 континента на най-голямото работническо спортно събитие на Балканите

  • Sport-1

Над 1200 спортисти от 15 страни на 3 континента участваха в XIV-тия работнически спортен фестивал, който се проведе от 7 до 11 юни в Гранд Хотел "Варна".