Международен етнофестивал събира близо 2000 деца в Деня на детето в Минерални бани

  • 1

Близо 2000 деца от целия свят ще танцуват, пеят и творят в хасковското с. Минерални бани на 31 май и 1 юни. КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани, организират 18-ти Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”,  посветен на най-хубавия детски празник, 1 юни – Международен ден на детето. 

КНСБ набира участници в ХVІІІ Международен детски етнофестивал „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА”

  • 00

 

Тази година ХVІІІ МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ЕТНОФЕСТИВАЛ „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА” се осъществява под патронажа на Министерство на културата и е включен в Културния календар на министерството. Етнофестивалът се организира за осемнадесета поредна година от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” със съдействието на Община Минерални бани. Посветен е на най-хубавия детски празник, 1 юни – Международен ден на детето.

Международният детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” е сред отличените 25 български фестивали със Сертификат за европейско качество – 2017 г. – 2018 г., получен от Европейската фестивална асоциация по програма „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа”.

"Чудесия" грабна голямата награда на детския етнофестивал

  • etno-1-1-1

Представителен ансамбъл „Чудесия” при Дома на културата в град Пазарджик получи голямата награда на Международния детски етнофестивал "Децата на Балканите - с духовност в Европа", който се проведе в Минерални бани. XVII-то издание на проявата бе закрито от вицепрезидента на КНСБ Пламен Нанков.

С молитва на два езика се откри детският етнофестивал в Минерални бани

  • etnofestival-1

С молитва към Христос и Аллах се откри 17-тото издание на детския етнофестивал "Децата на Балканите - с духовност в Европа" в курорта Минерални бани, организиран от КНСБ, благотворителен фонд „Проф. Желязко Христов“ и общината. Форумът бе открит тържествено след шествие на участниците от хотел "България" до лятната сцена в общинския център, където днес и утре те ще покажат своите таланти.

КНСБ и община Минерални бани пак търсят най-артистичните деца на България

  • web1


   
КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани, отново набират участници в ХVІІ детски етнофестивал „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА”,  посветен на най-хубавия празник, 1 юни – Международен ден на детето.