КНСБ и община Минерални бани пак търсят най-артистичните деца на България

  • web1


   
КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани, отново набират участници в ХVІІ детски етнофестивал „ДЕЦАТА НА БАЛКАНИТЕ – С ДУХОВНОСТ В ЕВРОПА”,  посветен на най-хубавия празник, 1 юни – Международен ден на детето.  


Медийни партньори са Българска национална телевизия и БНР „Радио Благоевград”.

Чрез универсалния език на песента и танца, отново ще бъдат отправени посланията, които етнофестивалът носи - за единство и общо бъдеще на Балканите и Европа, за толерантност между етносите, за уважение към различните духовни и културни ценности и традиции.
Групови и индивидуални певци, инструменталисти и танцьори могат да кандидатстват за до 31 март 2017 г. при съблюдаване на утвърдения статут, съдържащ регламент за участие (виж по-долу).

ХVІІ детски етнофестивал ще се открие на 31 май 2017 г. от 10 ч. в Летния театър на Минерални бани, Хасковска област и ще продължи до 1 юни. В него ще вземат участие деца от различни региони на страната и различни етноси. Очакват се гости от Румъния, Сърбия, Македония, Босна и Херциговина, Турция, Гърция, Хърватия, Полша, Молдова, Индия и други.
През двата фестивални дни, нашите медийни партньори от БНТ ще изготвят два концерта с вълнуващи изпълнения на участниците и документален филм за детския празник, които ще се излъчат по БНТ, БНТ 2 и БНТ свят.
Паралелно с концертната програма, ще бъдат организирани съпътстващи дейности – представяне на традиционни занаяти, кулинарни конкурси, пленер (рисуване под открито небе) и други развлекателни и образователни занимания за децата.  

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:


1.Право на  участие имат деца  от 5 до 18 години – певци, инструменталисти и танцьори от страната и чужбина, изпълнители на изворен и обработен фолклор - вокални групи, камерни групи, танцови колективи, ансамбли, инструментални групи, оркестри и индивидуални изпълнители, заявили желание за участие и получили одобрение след извършен подбор на заявилите желание за участие, групови и индивидуални изпълнители.
2.Депозиране на Заявление за участие с приложен запис на изпълнителите на DVD или CD и списък с имената на участниците – деца, ръководител, придружител и шофьор, в определения срок.
3.Детският етнофестивал има конкурсен характер;
4.Участниците в ХVІІ детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” нямат право да изпълняват репертоар, с който са участвали на предходно издание на детския етнофестивал.


Р Е Г Л А М Е Н Т:

1.Подбор на участниците
За участие в ХVІІ детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа” се допускат кандидати, заявили желание за участие и получили одобрение,  след извършен подбор от сформирана комисия от Председателя на организационния комитет на етнофестивала.
Задължително е към заявленията за участие да се прилага видео или аудио запис на избрано от кандидатите изпълнение.
При извършването на подбора на участниците в етнофестивала, ще се вземат предвид и спечелилите награди на международни, национални, регионални или местни фолклорни конкурси, празници и други.
Българска национална телевизия е наш медиен партньор. Ще бъдат изготвени два концерта от двата фестивални дни и един документален филм, които ще бъдат излъчени по БНТ, БНТ 2 и БНТ свят.
Паралелно с концертната програма, ще бъдат организирани съпътстващи дейности – представяне на традиционни занаяти, кулинарни конкурси, пленер (рисуване под открито небе) и други развлекателни и образователни занимания за децата.  

2.Възрастови групи

Изпълнителите са разделени в  3 /три/ възрастови групи:
Първа група–от 5 години до 10 години;
Втора група–от 11 години до 14 години;
Трета група-от 15 години до 18 години.   

Ще бъдат присъдени следните награди:

Голямата награда на етнофестивала;

Грамота и купа за първо, второ и трето място по възрастови групи и категории – индивидуални певци/инструменталисти, вокални групи, танцови колективи, съвременни танци (модерен балет, характерни танци, хип-хоп), фолклорни танци на етнооснова;

Специални награди – грамота и  купа  за ансамбли, камерни танцови състави, пресъздаване на нариден обичай, оригинално изпълнение на автентичен фолклор; оригинална хореография; специална награда на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов, д.м.”; специална награда на Синдиката на българските учители; специална награда на „Сдружение на танцовите дейци”;

Награда за най-малък и най-талантлив участник;

Плакет и грамота за участие на всички изпълнители;

4.    Заявления за участие /по образец/ ще се приемат до 31.03.2017 г.,
на адрес: КНСБ – за Рени Джагалова, пл.”Македония” № 1, гр. София, п.код: 1040
факс: 02/9885969; е-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

Лица за контакт:

За участници от България:
Рени Джагалова – 02/4010423; 0884458554; е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

За участници от чужбина:
Нели Ботевска 35924010442; 359884117829; Fax: +359 2 988 5969; e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

5.Такса участие

Одобрените изпълнители от страната и чужбина за участие в ХVІІ детски етнофестивал следва да заплатят такса за участие, в размер на 5,00 лв. на участник, включително и за музикантите, изпълняващи съпровод.
Плащането на такса участие може да се заплати по два начина:

в брой при регистрацията на участниците в  с. Минерални бани на 30, 31 май или 1 юни, в зависимост от датата на пристигане;

по следната банкова сметка не по-късно от 25.05.2017 г., при желание да бъде издадена фактура:

СНЦ “Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов, д.м.”  
IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF;
УниКредит Булбанк
Основание - такса за участие от ...................

Желаещите да получат фактура за заплатена такса участие следва да изпратят данните на организацията на имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  

Забележка:
    
1.Подробна информация за предстоящия етнофестивал и бланка на заявление за участие могат да бъдат получени от Централата на КНСБ в гр. София,  от Регионалния съвет на КНСБ в съответния регион, от основните членове на синдиката  или от интернет страницата на КНСБ, www.knsb-bg.org ;
2.За невярно подадена информация, относно възраст и категория, участниците ще бъдат декласирани;
3.Подадено заявление за участие, без посочени – адрес, телефон, GSM, имейл  за обратна връзка, няма да бъде разгледано;
4.След 31.03.2017 г.  няма да се приемат заявления;
5.От  едно  ОДК, ЦРД, читалище и училище се допуска за участие само един състав и едно индивидуално изпълнение /или дует, или трио, или квартет/;
6.Одобрените кандидати ще получат потвърждение за участие до 30.04.2017 г.;
7.Графикът /сценарият/ за реда на явяване на участниците се определя от Организационния комитет. Участниците ще бъдат информирани за реда на своето изпълнение в срок до 25.05.2017 г.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ:

1.Организаторите заплащат нощувките на участниците в етнофестивала, пътуващи от разстояние по-голямо от 120 км.;
2.Организаторите осигуряват пакетирана храна за закуска, обяд и вечеря, в зависимост от пристигането и отпътуването на участниците;
3.Изискванията за придружителите на децата-участници в етнофестивала са, както следва:
•За група до 12 деца – 1 ръководител, 1 придружител и 1 шофьор;
•За група с повече от 12 деца, броят на придружаващите се увеличава пропорционално на броя на децата;
4.Организаторите  не поемат нощувка за придружаващи, които не са включени в заявката за участие в предварително изпратения списък с имената на участници и придружители;
5.Изпълнения с нецензурни текстове и жестове ще бъдат дисквалифицирани от журито;
6.Изпълнения, превишаващи времетраенето, ще бъдат дисквалифицирани;
7.При установени нанесени материални щети от участниците в базите за настаняване, както и лоша дисциплина – отговорност носи ръководителя на групата;
8.Не се допускат промени в утвърдения сценарий, по отношение на реда на участниците, както и замяна на едно изпълнение с друго;
9.По време на награждаването на лауреатите е необходимо всички участници в детския етнофестивал да имат свой представител, при невъзможност да присъстват.

 

Повече за статута на етнофестивала - виж тук

 

Заявлението за участие можете да изтеглите от тук