Габриеле Бишоф, ЕИСК: ЕС спешно да осигури нова стратегия за равенство между половете

 

  • Bishop

За да отбележи Международния ден на жените, президентът на Групата на работниците в Европейски икономически и социален комитет (ЕИСК) Габриеле Бишоф отправи покана към ЕС, с обръщение на сайта на ЕИСК, съюзът спешно да осигури нова стратегия за равенство между половете. Далеч от това да бъде допълнителна „регулаторна тежест”, законодателство за равенството между половете е единственият начин да се достигне до реални промени. Ето какво каза тя: 

Президентът на ЕИСК Георгиос Дасис получи наградата на КНСБ за принос в развитието на синдикалното движение

  • 01

Президентът на Европейския икономически и социален съвет (ЕИСК) Георгиос Дасис е носител на годишната награда на КНСБ “За принос в развитие на синдикалното движение" на името на проф. д-р Желязко Христов. Статуетката, дело на скулптура Александър Хайтов, придружена с грамота, бе връчена на Дасис от президента на Конфедерацията Пламен Димитров и вицепрезидента д-р Иван Кокалов по време на 514-тата Пленарна сесия на ЕИСК в Брюксел на 17 февруари 2016 г.

Георгиос Дасис бе награден за принос в развитието на организираното гражданско общество в България

  • 01

Президентът на Европейския икономически и социален съвет (ЕИСК), който е на двудневното официално посещение у нас, бе награден от Икономическия и социален съвет (ИСС) с почетен знак за принос в развитието на организираното гражданско общество в България на церемония в София.

Президентът на Европейския икономически и социален комитет Георгиос Дасис пристига в София на официално посещение

  • 01

Президентът на Европейския икономически и социален комитет  (EИСК) в Брюксел Георгиос Дасис ще посети България на 14 и 15 януари т.г.

Резолюция на Европейския икономически и социален комитет относно бежанците

  • 01

На своята пленарна сесия на 9 и 10 декември 2015 г. (заседание от 10 декември) Европейският икономически и социален комитет  (ЕИСК) прие резолюция със 174 гласа „за“, 8 гласа „против“ и 9 гласа „въздържал се“, относно бежанците.