За да не ви измамят в чужбина: Питайте за заплатата, искайте си трудов договор и европейска здравна карта

  • cheti etiketa

Хората, които заминават за чужбина, трябва на първо място да знаят какво е минималното заплащане за дейността, която ще изпълняват. Например за строителството в Германия, тя е 11,75 евро на час. Това посъветва в студиото на „Тази сутрин“ по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров. Тази сума не трябва да включва каквито и да е разходи за настаняване, за транспорт до работното място, за облекло или инструменти.
Тези, които искат да работят зад граница, не трябва да плащат никакви пари и на посреднически фирми. Това е забранено от редица европейски и международни конвенции, както и от българското законодателство, допълни президентът на КНСБ.

Пламен Димитров пред в. "24 часа": Втората пенсия трябва да е пожизнена, не наследяема

  • pd


-Г-н Димитров, социалното министерство излезе с концепция за изплащането на втората пенсия от универсалните фондове - пожизнена, програмирани и еднократни плащания. Приемате ли тези предложения?


 - Вторият стълб бе създаден, за да изплаща втора, допълнителна пожизнена пенсия. Специалистите и най-вече актюерите са категорични, че няма как да има едновременно пожизненост и наследяемост. Проблемът с наследяемостта не е най-важният. За мен най-важен е размерът на тази допълнителна пенсия и това човек да я получава, докато е жив. 3-те варианта за изплащане на втората пенсия трябва да бъдат събрани в един, който да гарантира преживяемостта, т.е. надживяването над тази предстояща продължителност, която е заложена при изчисляване на пенсията. Вариант за изплащане наведнъж на суми може да има единствено ако парите по партидата стигат, за да получа допълнителната си втора пенсия. И заедно с първата да е равна най-малко на минималната от солидарната система. Това е справедливо, защото ако не мога да получа обща сума, равна поне на минималната пенсия за стаж и възраст от първия стълб, а ми е позволено да си изтегля парите навъднъж и ги похарча за сватбата на моята щерка, тогава ще ползвам солидарността на първия стълб - тоест ще взема от вас, за да получа поне минималната пенсия.

Пламен Димитров пред „Нова тв“: В намеренията за протести няма политика, искаме само заплати

  • nova edit


В действията на синдикатите няма политически контекст,  членовете на КНСБ и КТ "Подкрепа" са недоволни от размера на заплатите, от липсата на увеличение и от това колко често си получават възнагражденията, обяви пред „Нова телевизия“ лидерът на КНСБ Пламен Димитров в съвместно интервю с лидера на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров пред BTV: Прогнозирам, че след 4 години средната заплата ще бъде 1700 лв.

  • Plamen-Dimitrov-8

Само за последната година средната работна заплата в София е нараснала с 200 лв - била е 1170 лв., сега е 1370 лв.. Прогнозирам, че след 4 години средното възнаграждение в България ще достигне 1700 лв - поне с 200 лв над обещаваните от някои партии 1500 лв. Това заяви в предаването "Лице в лице" по бТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Пламен Димитров в Канал 3: Чакаме скоро среща с новия президент

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://knsb-bg.org/images/stories/pics/new09156КНСБ e изпратило искане за среща с новия президент Румен Радев, както и с ключови негови министри от бъдещото служебно правителство. Очакваме тази среща скоро и тя ще определи нашето поведение по-нататък. Това каза в предаването "Беновска пита" президентът на КНСБ Пламен Димитров.