КНСБ предлага цената на нощния труд да се увеличи поне с един лев  

  • btv_1

Цената на нощния труд трябва да се увеличи с поне лев. В момента тя е едва 25 стотинки, което е обидно за полицаи, медицински сестри, диспечери в енергетиката, работещите в транспорта и БДЖ. Това обяви в сутрешния блок на BTV президентът на КНСБ Пламен Димитров. КНСБ от 12 години предлага увеличение на цената на нощния труд, ще го предложим и в новия бюджет. Надявам се да бъдем чути и цената да бъде променена, тъй като тези хора заслужават по-високо заплащане за своя труд, обяви Пламен Димитров.

Изследователят Любослав Костов от ИССИ пред телевизия "Европа": Парадокс! Икономиката се развива, а работещите българи са все по-бедни

  

  • lkostov

Свидетели сме на парадокс - икономиката се развива, а все повече наши сънародници попадат в категорията "работещи бедни". Това обяви изследователят Любослав Костов от ИССИ на КНСБ пред телевизия "Европа". За да се промени това, увеличението на доходите в бюджетната сфера трябва да бъде над обявените 10 на сто. В частните компании пък заплатата трябва да отговаря на производителността и честното преразпределение на доходите от труда, обяви Любослав Костов. По думите му не се ли вдигат заплатите с резки темпове, ще ни трябват 40 години, за да достигнем качеството на живот на развитите европейски държави и то ако те не се развиват.

 

Цялото участие - вижте тук

Поне 20 на сто увеличение на заплатите под 1000 лв. иска КНСБ

 

  • btv

Увеличението на цените на газа вече изяжда доходите на българските граждани. Ясно е, че част от ръста на заплатите през тази година ще отиде за по-високи сметки, особено за тези, които използват парно отопление. Това обяви пред BTV президентът на КНСБ Пламен Димитров по повод поредния очакван ръст на цените на газа.

Пламен Димитров: Пазарът на труда ще бъде взривен, ако се премахне добавката за стаж

  • btv 1


Пазарът на труда ще бъде взривен, ако се премахне добавката за стаж и професионален опит. За КНСБ такава тема няма. На дебата бе сложен край още преди няколко месеца и това бе заявено ясно и от синдикатите, и от правителството. Това обяви в ефира на БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров в спор с представителя на БСК Божидар Данев.

Вицепрезидентът Чавдар Христов в „Референдум“: Държавата да разплете възела с минималната заплата чрез нормативен акт

Държавата трябва да реши с нормативен акт какъв да бъде механизмът, по който ще се увеличава минималната работна заплата. „Тя има това право според действащото законодателство и е крайно време да застане на твърда позиция и да спре единствено да ни създава условия да преговаряме с работодателите. Ние трябва да предложим, заедно с бизнеса, проект на постановление за това. Но ако не се разберем, тя трябва да реши въпроса със свой акт“, обяви в предаването „Референдум“ вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов.

Президентът на КНСБ в БНТ: Искаме от кабинета разчети как ще расте минималната работна заплата

Основното искане на КНСБ към служебния кабинет е да възстановим диалога в тристранния съвет. Първата ни задача е да обсъдим ревизираната бюджетна прогноза за следващите три години, за да видим как ще расте минималната работна заплата, която сега е замразена. Това обяви в студиото на предаването „Още от деня“ на БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Пламен Димитров в BTV: Не се ли увеличат доходите със 100 лв, значи някой не иска да останат хора в България

Увеличението на доходите няма алтернатива. Мантрата, че нямаме производство, не е вярна. Винаги може да има някое предприятие, което не може да се справи, но заради него не може да сриваме държавата. Ако тази година няма увеличение на доходите поне със 100 лв. на човек, или с 10% от средната заплата, това значи, че някой си играе с българския работник, с неговото търпение и желание да остане в България.

Пламен Димитров пред БНТ: 30 000 българи напуснаха държавата през 2016 г.

"Искам още 100 лв. към заплатата си" е кампания, с която искаме да подадем сигнал към пазара на труда, че е крайно време да се увеличат заплатите. 100-те лева са внимателно избрани като число, но те са само символ на увеличението. Това обяви в предаването „Още от деня“ президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

Президентът Пламен Димитров пред БНТ: Само високите заплати ще задържат хората у нас

Само високите заплати, някои считат над 1000 лв., могат да задържат хората в страната. Няма алтернатива, в един момент трябва да се дадат едни прилични възнаграждения, които да могат да задържат работещите в обществените системи и частния бизнес, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров пред БНТ.

Пламен Димитров пред Nova TV: Добрата новина в бюджета е увеличението на учителските заплати

Добрата новина в този бюджет е, че в средното образование се гарантира увеличението с 10% на заплатите на учителите.

Това обяви пред Нова телевизия председателят на КНСБ Пламен Димитров в коментар на бюджета за 2017 година.

За мен финансовото министерство ще събере в хазната с около 2 милиарда повече от тази година, без да се увеличават данъците. С едно изключение - вдигането на осигурителната вноска, допълни Пламен Димитров.