РЪКОВОДСТВАТА НА КНСБ И КТ"ПОДКРЕПА", НА ТРИТЕ УЧИТЕЛСКИ СИНДИКАТА И ЕНСК ПОЗДРАВЯВАТ

РЪКОВОДСТВАТА НА КНСБ И КТ"ПОДКРЕПА", НА ТРИТЕ УЧИТЕЛСКИ СИНДИКАТА И ЕНСК ПОЗДРАВЯВАТ ВСИЧКИ ПРОСВЕТНИ ДЕЙЦИ С 5 ОКТОМВРИ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА УЧИТЕЛИТЕ.  Петък, 10-5-2007  
 
Над 100 000 български учители и непедагогически персонал са в ефективни стачни действия...

ЕНСК благодари на всички стачкуващи и протестиращи български учители и непедагогически персонал, които със своите ефективни стачни и протестни действия принудиха днес от 14.00 ч. и със съдействието на президента на Република България г-н Георги Първанов, да започнат конкретни преговори с разчети по стачните искания на трите учителски синдиката.
Скъпи братя и сестри, ЕНСК благодари за Вашата синдикална и човешка солидарност, за проявената твърдост в отстояването на достойни доходи в системата на средното образование. За пореден път категорично заявяваме че нашите действия нямат политически характер, а са продиктувани единствено и само от вашите искания.
С години нашия труд бе подценяван с обясненията, че финансовите възможности на държавата ни в преход не позволяват по-високо заплащане. Сега, когато бюджетния излишък е 3 милиарда лева и съществуват вътрешни финансови резерви, нямайки друго оправдание министър - председателят, финансовият министър и образователният министър, се опитват да противопоставят работещите в системата на средното образование на работещите в други браншове. С вашите категорични действия, вие - всички стачкуващи и протестиращи колеги, ни давате сериозната подкрепа да водим отговорни преговори.
ЕНСК ви уведомява, че направените предложения от правителството, които очакваме да получим днес за поетапното повишаване на работните заплати, ще бъдат изпратени до всеки един от Вас, за обсъждане и одобрение. Ние ще подпишем стачно споразумение, само и единствено когато получим вашето становище по въпроса.
Скъпи братя и сестри, ЕНСК ви призовава за пореден път, да не се поддавате на манипулации за предателства, за това че има отстъпление на стачното искане, и ви уведомяваме че, и днес над 100 000 български учители и непедагогически персонал са в ефективни стачни действия и протести.