Честит празник, хора на духа!

  • 1_November

СКЪПИ ХОРА НА ДУХА,

Приемете моите и на ръководството на КНСБ най-искрени поздравления по повод Деня на народните будители. На този празник отдаваме почит и уважение към делото на всички просветители, учители и книжовници,  онези достойни българи, които през вековете посяха просвещението в духа на нашия народ.

Денят на народните будители ни препраща към изконните български ценности, към народната памет и историята. Вглеждаме се в любовта към родния край и Отечеството, към стремлението да живеем с идеали и себераздаване.

Богатата ни история и култура е запазила имената на много бележити българи, които с гордост можем да определим като народни будители. Убеден съм, че Вие продължавате тяхното дело, съхранило вечния български дух, вечния стремеж към овладяване на знанието, вечното движение напред.

Днешният празник съхранява националното ни самочувствие и ни задължава да мислим за трайната и светла бъднина! Вие сте съвременните будители на България, които формират бъдещите поколения. Вие сте хората, които така всеотдайно дарявате знания на нашите деца и продължавате идеите на нашите възрожденци.

Бъдете достойни и горди наследници на завещаната ни българска духовност и традиции  и гледайте със самочувствие в бъдещето на България!

Желая на Вас и Вашите семейства здраве, професионални успехи и лично удовлетворение от постигнатото в благородната професия.

 

Честит празник!

Пламен Димитров,

Президент на КНСБ