Двама министри ще участват в есенния „семестър“ на лекциите от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0

  • 2

Двама министри ще участват в есенния „семестър“ на лекциите от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0 - КНСБ пред студенти. Той ще бъде открит утре, 2 октомври 2019 година, от 10 часа, в 321 аудитория на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с лекция на президента на КНСБ Пламен Димитров.

Министърът на образованието Красимир Вълчев ще участва в MASTЕRCLASS WORK 4.0 на 3 октомври, четвъртък, в най-старото висше търговско училище – Икономическият университет във Варна. Лекцията на Пламен Димитров и министър Вълчев ще започне в 9:30 часа в Аулата на висшето учебно заведение.

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще бъде лектор на MASTЕRCLASS WORK 4.0 на 4 октомври, петък, от 10 часа, в Аулата на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" – Бургас.
Това ще бъдат поредните лекции от цикъла MASTЕRCLASS WORK 4.0. Първата се проведе през 2018 година в СУ „Св. Климент Охридски“ и в нея участваха министрите на труда Бисер Петков и на образованието Красимир Вълчев.

Целта на тези лекции е да бъдат обсъдени предизвикателствата, които поставя дигитализацията пред пазара на труда. Цели професии изчезват и се появяват нови. В същото време всички млади хора преживяват прехода от студентската скамейка до работното си място. Този преход може да се бъде фатален на фона на бързо променящите се технологии, които са напът да изместят човека в някои сфери на пазара на труда.
Участници в MASTRCLASS WORK 4.0 са студенти, университетски преподаватели, представители на синдикални и работодателски организации, неправителствени организации и граждани.