Работници от „Монтажи” ЕАД – Перник с неизплатени заплати от март

Днес, 26 юли 2012 г., Синдикалната организация към КНСБ при държавната компания „Монтажи” ЕАД – София, клон Перник изпрати сигнал до министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, в който работниците и служителите алармират, че не са им изплащани работни заплати от март 2012 г.

В сигнала се посочва, че на 26 юни 2012 г. представители на Синдикалната организация са провели среща с изпълнителния директор на „Монтажи“ ЕАД Станислав Станев по повод забавяне на дължимите трудови възнаграждения. На нея устно е бил договорен график за изплащане на заплатите: до 10 юли – изплащане на РЗ за м. февруари, до 20 юли - изплащане за м. март, до 31 юли – за м. април. Единствената заплата, която до момента е била изплатена на работниците, е тази за м. февруари.

„Категорично заявяваме, че повече няма да търпим този геноцид, който се извършва спрямо работещите в „Монтажи“ ЕАД – клон Перник и настояваме г-н Станев да обясни къде са получените пари от извършените от нас строителни дейности!,” се казва още в сигнала. За месеците март, април и май някои от работниците получават само командировъчните, които са в размер на 220 лв., а останалите – аванс на същата стойност, като за м. юни т.г. и тези суми не са били изплатени.

Възмутените работници отбелязват, че за тях е необяснимо защо не се изплащат работните заплати, при положение че 760 хил. лв. за извършени от „Монтажи” ЕАД, клон Перник: „СМР на обект „Метро“ са преведени от „Метрополитен“ на „Енергоремонт“ АД и той от своя страна е превел сумата на „Монтажи“ ЕАД, София.”

Синдикатите настояват за незабавна среща утре, 27 юли 2012 г., с представител на принципала, с когото да бъде подписано споразумение с конкретни дати за изплащане на дължимите суми и работните заплати на работниците и служителите от „Монтажи” ЕАД – клон Перник. В противен случай синдикатите заявяват своята готовност за действия в защита на своите трудови и синдикални права със всички законни средства.

Председател на СО на КНСБ при „Монтажи“ ЕАД – Перник – Кирил Стоянов
Телефон за връзка: 0888 52 64 54
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.