Още 60 хил. лв. по сметката на „Монтажи” ЕАД – клон Перник

След протеста на работниците и служителите от „Монтажи” ЕАД – клон Перник, организиран от структурата на КНСБ на 15 ноември 2012 г. в София, най-сетне бе преведен и остатъкът в размер на 60 хил. лв. от дължимите от централата на предприятето суми. Средствата, които изпълнителният директор на „Монтажи” ЕАД Станислав Станев нареди по сметката на клона в Перник вчера вечерта, вече са по сметките на работниците и служителите и ще обезпечат заплатите им за месеците август, септември и октомври.

Затова синдикалната организация на КНСБ в Монтажи” ЕАД – клон Перник заяви, че няма да бъдат предприети планираните протестни митинги пред Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Синдикалната структура и персоналът на „Монтажи” ЕАД – клон Перник, настояват заработените суми на стойност 220 хил. лв. за изграждането на автомагистрала „Тракия” през 2011 г. и строително-монтажните работи на стойност 368 хил. лв. за изграждането на първа, втора, трета и четвърта метростанция през 2012 г. да бъдат предеведени незабавно по сметките на клон Перник. Това ще създаде финансова стабилност на фирмата и е предпоставка за социален мир до приватизацията на дружеството и Коледните и Новогодишни празници.