ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ДЪРВООБРАБОТВАТНЕ И СТРОИТЕЛСТВО В ХАСКОВО ПРАТИ ПОРЕДНАТА ЖЪЛТА ТИКВА..

ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ДЪРВООБРАБОТВАТНЕ И СТРОИТЕЛСТВО В ХАСКОВО ПРАТИ ПОРЕДНАТА ЖЪЛТА ТИКВА НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ И ПОИСКА ОСТАВКАТА МУ  Понеделник, 9-17-2007  
 
След Шуменските училища и професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково изпрати на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев - жълта тиква. Гимназията. Учителите и директора на школото се обединиха в искането си за оставка на на просветния министър. На протеста им тази сутрин присъства президентът на КНСБ...

След Шуменските училища и професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково изпрати на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев - жълта тиква. Гимназията. Учителите и директора на школото се обединиха в искането си за оставка на на просветния министър. На протеста им тази сутрин присъства президентът на КНСБ доц. д-р Желязко Христов. Пред него учителите аргументираха искането си за напускането на поста Даниел Вълчев с лошият му мениджимънт на образователната система, заради заявеното му становище, тези гимназии в които не инвестира бизнеса да бъдат закрити, и др.
Преподавателите бяха категорични че в създалата се кризисна ситуация с учителите в България едната страна не води диалог в преговорите и това е Министерството на образованието и науката. Отговорност за това носи и цялото правителството и ако не вземе адекватно отношение по казуса хасковските учители заявиха, че и то трябва да си ходи.
Лидерът на КНСБ доц. д-р Желязко Христов увери хасковските преподаватели, че ако министър Даниел Вълчев не чуе посланието на президента на рупебликата Георги Първанов и неговото за постъпателно увеличение на учителските заплати, над 90% от работещите в гилдията ще се включат в поетапна ефективна стачка от 24.09.07 г.