ПРИЗИВ - Вторник, 10-2-2007

ПРИЗИВ НА ЕДИННИЯ НАЦИОНАЛЕН СТАЧЕН КОМИТЕТ и РЪКОВОДСТВАТА НА ТРИТЕ УЧИТЕЛСКИ СИНДИКАТА: СБУ към КНСБ, СО към КТ "Подкрепа" и НУС към КНСБ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ И НЕПЕДАГОГИЧЕСКИЯ ПЕРСОНАЛ В СИСТЕМАТА НА СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ, КОИТО ОТ 15 СЕПТЕМВРИ ПРОТЕСТИРАТ ПОД РАЗЛИЧНИ СИНДИКАЛНИ И ГРАЖДАНСКИ ФОРМИ И СТАЧКУВАТ ЕФЕКТИВНО ВЕЧЕ СЕДМИ ДЕН.    Вторник, 10-2-2007  
 

ПРИЗИВ
НА
ЕДИННИЯ НАЦИОНАЛЕН СТАЧЕН КОМИТЕТ
и
РЪКОВОДСТВАТА НА ТРИТЕ УЧИТЕЛСКИ СИНДИКАТА:
СБУ към КНСБ, СО към КТ "Подкрепа" и НУС към КНСБ
КЪМ
БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ И НЕПЕДАГОГИЧЕСКИЯ ПЕРСОНАЛ В СИСТЕМАТА НА СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ, КОИТО ОТ 15 СЕПТЕМВРИ ПРОТЕСТИРАТ ПОД РАЗЛИЧНИ СИНДИКАЛНИ И ГРАЖДАНСКИ ФОРМИ И СТАЧКУВАТ ЕФЕКТИВНО ВЕЧЕ СЕДМИ ДЕН.
Уважаеми колеги,
Като изразяваме нашият синдикален и граждански протест и солидарност, провеждайки за пореден път протестни акции в десетки населени места в България и в София, Единния национален стачен комитет /ЕНСК/ Ви призовава да не допускате в редиците на протестиращите представители на отделни движения, политически структури и неясни формирования, които със своето присъствие в протестите на работещите в системата на средното образование се опитват с плакати и призиви да опозорят, политизират и отклонят вниманието от нашите чисто синдикални и граждански искания. И вчера на протестния митинг в столицата, отделни групи се опитаха да издигнат плакати с друга насоченост.
ЕНСК призовава всички български учители и непедагогически персонал, при провеждане на протестни и стачни действия да не допускат подобни вмешателства и прояви. Комендантите на протестните прояви и охраната да отстраняват лица и формирования, които не подкрепят нашите искания, а провеждат своя политика.
ЕНСК ясно изразява своята позиция, че исканията ни са чисто синдикални, представляват интересите на 152 000 работещи в системата на средното образование и категорично заявяваме, че няма да допуснем провокации при провеждането на протестните и стачни действия!


02.10.2007г. ЕНСК