ДАННИ ЗА СТАЧКАТА НА УЧИТЕЛИТЕ - Петък, 10-5-2007

В 16.30 - Пред МС, МОН и сградата на НС /бившия партиен дом/ хиляди български учители от София и други региони ще проведат своя протестен митинг. ...

БЮЛЕТИН НА ЕДИННИЯ НАЦИОНАЛЕН СТАЧЕН КОМИТЕТ НА ТРИТЕ УЧИТЕЛСКИ СИНДИКАТА
София
В 16.30 - Пред МС, МОН и сградата на НС /бившия партиен дом/ хиляди български учители от София и други региони ще проведат своя протестен митинг. Всички те, ще са под прозорците на образователното министерство, докато се водят преговорите с екипите на финансовото и образователното министерство.
11 ч. хепанинг и протест на 142-ро училище
Участниците за митинга в столицата пристигащи от цялата страна с автобуси, ще паркират пред Храм - паметника "Александър Невски"
Бургас
В 10.00 часа ще се връчи декларация на Началника на Регионалния инспекторат на МОН доц. Таня Борисова заявяване за напускане на образованието на 2040 преподаватели.
В 10.30 ч. ще се проведе среща на ОСК на КНСБ и КТ „Подкрепа” със стачните комитети на училищата и детските заведения.
В 13.00 ч. ще се проведе открит урок в ПМГ „Акад.Н.Обрешков” , на който са поканени депутати.
13.30 ч. в залата на ПМГ „Акад. Н.Обрешков” среща с депутати от Бургаски избирателен район. Официално заявили участие - Любен Дилов-син-„Гергьовден”, Стойко Танков-БСП, Малинов-ДСБ.
Варна
16.30 на площад "Независимост" ще се проведе митинг по повод Международния ден на учителя. Митингуващите ще се придвижат до площада по 5 лъча.
Добрич
12.00 ч. стачкуващите в ссистемата на средното образование ще организират траурно шествие, което ще направи кръг на площада - символизиращ омагьосания кръг в който управляващите въртят образованието от години насам.
Свищов
16.30 - Митинг на площада
Габрово
16.30 - Мълчаливо бдение пред РИО на МОН. Със събрани собствени средства стачкуващите учители ще дадат обяд на 100 души пенсионери: 50 ще се хранят в стола на училище “Св. Св. Кирил и Методий”, а останалите 50 – в ресторанта под Община – Габрово.
Благоевград
Протестен митинг
Русе
10.00 ч. русенските учители посрещат румънските си колеги на "Дунав мост" и ще се проведе митинг
Пловдов
11.30 - пресконференция на Единния общински стачен комитет в сградата на РКС на КНСБ
Силистра
Общоградско шествие от централната улица на града до Областната управа. Ще се включат и таксиметровите шофьори в знак на подкрепа. Учителите - пенсионери също ще подкрепят протеста.
Търговище
16.30 Концерт - хепанинг на ученици под надслов "Ние сме с Вас"
Сливен
Спортен празник в 5 СОУ "Яворов" по повод Международния ден на учителя. Участват всички стачкуващи учители.
Костинброд
14 ч. митинг в центъра на града
Етрополе
10.30 ч. Кръгла маса на тема "Проблеми в образованието"
Стачкуващите учители в Етрополе, Елин Пелин, Костенец, Костинброд, Ихтиман - участват в митингите в гр. София
ЕНСК призовава българските учители и непедагогически персонал днес, на международния ден на учителя - да покажем, своята воля, сила и решителност, за да отстоим нашите справедливи искания