Над 200 работници от цигарената фабрика “Слънце Стара Загора Табак” АД протестират - Петък,2-15-2007

Над 200 работници, организирани от структурите на синдикатите в цигарената фабрика “Слънце Стара Загора Табак” АД, от 10.30 протестират в очакване на министър Петър Димитров. ...

Днес, 15.02.2008 г., над 200 работници и специалисти, организирани от структурите на КНСБ и КТ “Подкрепа” в цигарената фабрика “Слънце Стара Загора Табак” АД, от 10.30 са в протестна акция пред дружеството в очакване посещението на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Работниците са срещу необоснованото закриване на печелившата цигарена фабрика с искане за оставката на Управителния съвет и директора Христо Лачев.
Специалистите и работниците са категорични, че цигарената фабрика има бъдеще, а с административното спиране дейността на Старозагорската цигарена фабрика ръководството на холдинга обслужва чужди корпоративни интереси.
Браншовите синдикати на КНСБ и КТ “Подкрепа” заявяват своята решимост да защитат интересите си с Национална протестна акция в София на 19.02.2008 г.
Уважаеми колеги, в 15.00 ч. днес ще се състои среща на колектива на Цигарена фабрика “Пловдив” АД с министър Петър Димитров и екипа му, като и там синдикалните организации на КНСБ и КТ “Подкрепа” и колектива ще организират подобна протестна акция.