Изтича срокът за подкрепа на Безусловния базов доход в ЕС

КНСБ алармира, че на 14-ти януари 2014 г. изтича срокът за подкрепа на Европейската гражданска инициатива за Безусловен базов доход (ББД) и инициативата приключва. От нас зависи дали тя ще бъде успешна.

НИЕ НЕ СМЕ СЕ ОТКАЗАЛИ!

Вече няколко стотин хиляди европейски граждани са подкрепили Инициативата, а са необходими един милион подписа. От България се очакват 13 000 подписа, за да заемем достойното си място сред гражданите на ЕС, които се борят за благополучието на всеки и на всички, за изкореняването на ширещата се бедност.

КНСБ се обръща към всички българи, за които човешкият живот и достойнство са ценност и солидарните усилия в битката срещу нищетата и мизерията са осъзната необходимост. Нека се мобилизираме в името на едно сигурно бъдеще на всички и всеки!

Опитът на подобни инициативи учи, че не е невъзможно и в няколко дни да се съберат хиляди подръжници. Ето защо от днес до 13 януари включително КНСБ повишава мобилизацията на усилия в подкрепа на Инициативата за Безусловен базов доход. Всеки желаещ да я подкрепи може да направи това по електронен път или на хартиен носител. И в двата случая това може да бъде осъществено през страницата на КНСБ (www.knsb-bg.org). Тя съдържа линк към хартиения формуляр, който може да се принтира и да се подпише от трима души, а така също и линк към страницата за електронно попълване.

Подкрепата на инициативата се осъществява лично и за целта се попълват личните данни на всеки, които са изрично защитени, съгласно Директива на ЕС и Парламента. Съдействие и пояснения за Инициативата и начините на подкрепа могат да се получат и в териториалните структури на КНСБ в страната.

Призоваваме всички, които искат да подкрепят въвеждането на Безусловен базов доход, да подкрепят инициативата на сайта на КНСБ (www.knsb-bg.org) или на адрес http://basicincome2013.eu/ubi/bg.