Лука Визентини отново номиниран за генерален секретар на ЕКП

 

  • site_55

Досегашният генерален секретар на Европейската конфедерация Лука Визентини отново е номиниран за поста на конгреса на ЕКП, който се провежда във Виена. Ако бъде избран, той ще изпълни още един четиригодишен мандат. Ние всички сме мигранти, всички сме работници, всички сме европейци и най-вече – ние сме синдикалисти, заяви в речта си пред форума Лука Визентини. Той благодари на досегашното ръководството и представи кандидатите за ново ръководство на организацията.

Считаме, че с този екип осигуряваме стабилността на най-големия синдикат и в същото време създаваме наистина балансиран състав с оглед на броя мъже и жени в него, обяви досегашният генерален секретар на ЕКП.
За негови заместници са издигнати Пер Хилмерсон от Швеция и досегашния конфедеративен секретар Естер Линч.

В Европа предстоят трудни времена и затова трябва да заложим на нашите традиционни ценности – демокрация и социална справедливост, заяви пред конгреса Хилмерсон.
Според Естер Линч най-важната цел, към която тя ще се стреми ще бъде: Договаряне, договаряне и пак договаряне – на национално, браншово и европейско ниво.

За президент на ЕКП е номиниран Лоран Берже от френският синдикат CFDT.

Ние идваме от различни организации, но целите ни са еднакви – искаме нова Европа. Искаме Европа, която гради нови права, която е справедлива и има по-добро сближаване между нейните граждани и региони. Не искаме континент, който е затворен зад решетки и не пуска мигрантите. Вярвам, че можем да построим такава Европа, заедно, заяви кандидатът за президент пред над 600 делегати на конгреса във Виена.

Той обеща, заедно с новия екип, да бъде стълб за подкрепа на всички членове на най-големия европейски синдикат.
За негови заместници са издигнати Хосе Мария (Пепе) Алварес, Берте Сонгенфрей, Йозеф Средула и Миранда Уленс.

За конфедеративни секретари конгресът ще гласува за Лина Кар, Изабел Шьоман и най-младият сред всички – Людовик Вое.