Синдикатите в МВР – на среща с министър Младен Маринов

 

  • marinov

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и лидерите на синдикатите в МВР се срещнаха с новия вътрешен министър Младен Маринов. В разговорите участваха президентът на синдикат „Огнеборец“ Венцислав Станков, председателят на ФНСДУО Кръстьо Боянов, лидерът на "Национален синдикат на гражданската администрация в МВР" Христо Христов.

Данъчните от закриващите се звена „Оперативни проверки“ ще се явят на конкурси за нови работни места

  • nap-22723-1000x0

Служителите в звената „Оперативни проверки“ в  НАП, които трябваше да бъдат закрити, ще могат да се явят на предстоящи конкурентни подбори в структурни звена на Териториалните дирекции  на НАП.
Това е една от постигнатите договорености между ръководството на НАП, Федерацията на независимите синдикати от държавното управление към КНСБ и останалите синдикати, представени в агенцията. Темата беше обсъдена на поредния Съвет за социално сътрудничество (ССС) на 23 април.

И цивилните в МВР излизат на протест на 5 юли

  • MVR-3

Членовете на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР излизат на протест на 5 юли. Това обявиха от ръководството на синдикалната структура, която обединява една шеста част от служителите във вътрешното ведомство, работещи по трудово правоотношение, съгласно Кодекса на труда.

Договориха се за вдигане на заплатите в МВР

  • MVR

Заплатите в МВР ще бъдат вдигнати в най-кратки срокове. Това обеща след заседанието на Съвета за социално партньорство в МВР зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. Въпреки това Националният синдикат на гражданската администрация в МВР (НСГА-ФНСДУО-КНСБ) и Националният синдикат на пожарните спасители–НСПС „Огнеборец”-КНСБ ще продължат да бъдат в стачна готовност. 

Кръстьо Боянов е новият председател на ФНСДУО, а Мария Темелкова бе отрупана с цветя, благодарности и бе отличена със специален плакет

  • 01-1

На 9 и 10 март, в столицата се проведе VII-ят редовен конгрес на Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации (ФНСДУО). В голямото семейство на КНСБ - Федерацията е втората по численост с 23 840 души, обединени в 14 браншови синдикални сдружения. Делегатите на форума бяха поздравени от президента на КНСБ Пламен Димитров, от служебния министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, от директора на Главната инспекция по труда Румяна Михайлова, от Елка Арнаудова – зам.- председател на НФЕ, от работодатели и други.

Въпреки съкращенията в браншове и сектори, ФНСДУО е увеличила през последните години, членската си маса с 9 500 души

  • 01

На 25 май се проведе тържественото събрание на Федерацията на независимити синдикати от държавното управление и организации (ФНСДУО) – КНСБ с председател Мария Темелкова. То бе посветено на 25 години от учредяване на федерацията и 105 години - профсъюзи в държавното управление.

ФНСДУО не приема маханично съкращаване на държавната администрация

ПОЗИЦИЯ

на Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации Относно: Проект на Закон за бюджета на Република България за 2015 год.

ФНСДУО – КНСБ иска дебат за нова уредба на държавната служба

Структурите на Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации – КНСБ (ФНСДУО – КНСБ) с възмущение реагират на тиражираната информация в медиите от днес, 03 юни 2014 г., относно обсъждане на възможността за плащане на здравни осигуровки от държавните служители.

Заплащането в държавната администрация да е регламентирано в закон

  • 001

Чрез Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация е въведена в действие система за организация на заплащане, която поне като принципи би следвало да е уредена на равнище закон и да е обоснована в мотивите към законопроекта. Това каза вицепрезидетът на КНСБ Чавдар Христов по време на презентацията си на заключителната среща, на която бяха представени резултатите от проведените изследвания по темата за заплащането на служителите в държавната администрация.

Синдикати в държавната администрация искат поне 20% увеличение на работните заплати

  • 01

В периода 10 – 19 септемри 2012г. Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации (ФНСДУО) организира четири синдикални мероприятия за своите структури в гр. Несебър. Проведени бяха две отчетно-изборни конференции, общо събрание и редовно заседание на Федералния съвет на ФНСДУО.