Синдикатите в МВР – на среща с министър Младен Маринов

 

  • marinov

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и лидерите на синдикатите в МВР се срещнаха с новия вътрешен министър Младен Маринов. В разговорите участваха президентът на синдикат „Огнеборец“ Венцислав Станков, председателят на ФНСДУО Кръстьо Боянов, лидерът на "Национален синдикат на гражданската администрация в МВР" Христо Христов.


Първата от работните ми срещи като министър беше именно с представителите на синдикатите в МВР, заяви вътрешният министър. Министър Маринов изтъкна, че част от поставените въпроси изискват организационни и законодателни мерки, но ръководството на министерството ще подхожда към евентуални реформи внимателно и след задълбочен анализ. Пламен Димитров поздрави Младен Маринов за избирането му за министър и благодари за опознавателната , но и съдържателна първа среща. „Надяваме се на ползотворен и резултатен диалог“, заяви лидерът на КНСБ.

Представителите на синдикатите в МВР поставиха редица въпроси пред министъра, сред които, закупуването на работно облекло, защитни средства за пожарникарите, бюджетът за следващата година в частта „Сигурност и отбрана“ и предвиденото 10% увеличение на заплатите от следващата година.